„Ukraina tai žino. Smogs „Kinžal“ arba „Iskander“ - Rusija bandys sunaikinti svarbiausią Kyjivo ginklą  ()

Pastaruoju metu Rusija nerengia didžiulių raketų smūgių prieš Ukrainą, bet gali būti, kad jie tiesiog kaupia raketas naujai atakai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas, lakūnas-instruktorius ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas mano, rusai pirmiausia bandys nustatyti, kur Ukrainoje yra naujausios oro gynybos sistemos.

Siekdama parodyti savo žmonėms bent kokių nors pergalių, ypač per gegužės 9 dieną, Rusija negailės nei priemonių, nei pastangų. Tikėtina, kad Putinas nori sunaikinti naują vakarietišką įrangą, kuri tiekiama Ukrainai. Oro gynybos sistema „Patriot“ nėra išimtis.

„Techniškai tai įmanoma, o jiems tai yra logiška užduotis. Pirmiausia pabandys mažomis atakomis išzonduoti mūsų oro gynybos gynybą. Faktas yra tas, kad „Patriot“ įrenginys pakeitė mūsų poziciją, pasikeitė visa sistema. Greičiausiai jie ruošiasi masiniam puolimui“, – sakė Romanas Svitanas.

Nuo paskutinės masinės raketų atakos kovo 9 d. Rusija sugebėjo pagaminti daugiau nei šimtą raketų, įskaitant „Kalibr“ ir „Ch-101“. Be to, pastaruoju metu okupantai kur kas rečiau naudoja „Kalibr“.

Rusija gali pradėti naują masinę ataką, kad ištirtų mūsų naują oro gynybos sistemą, išsiaiškintų, kur yra „Patriot“ ar bent jau valdymo baterija. Ir tada smogs mūsų oro gynybos sistemoms jau ne sparnuotosiomis raketomis, o „Kinžal“ arba „Iskander“, – pažymėjo Svitanas. Balistines raketas daug sunkiau numušti nei sparnuotąsias - „Kinžal“ ir „Iskander“ būtų logiškas pasirinkimas „Patriot“ įrenginių atakoms.

 

Anot Svitano, jei rusai atakos metu pakels A-50 lėktuvą į dangų, tai bus rodiklis, kad jie ieško oro gynybos sistemų Ukrainoje. Žinoma, Ukrainos pilotai žino apie šią schemą, todėl buvo sukurtos specialios atsakomosios priemonės. Tačiau verta paminėti, kad iki gegužės 9 dienos būtina neignoruoti oro antskrydžių signalų, atakos gali būti didelio masto.

(36)
(1)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: