Ukraina skelbia video, kur saugo HIMARS: „Branduoliniai smūgiai nėra baisūs“ (Video)  ()

Ukrainos gynėjas, pasivadinęs „Kapitono HIMARS“ pseudonimu, pažymėjo, kad nė viena iš sistemų nebuvo sunaikinta, ir paragino okupantus atsiųsti jam taikinių koordinates, kad būtų išvengta smūgio iš dangaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministerija parodė, kokiomis sąlygomis yra saugomos raketų paleidimo sistemos HIMARS. Apie tai gegužės 3 dieną paskelbė oficiali Gynybos ministerijos spaudos tarnyba socialiniame tinkle „Twitter“.

Visų pirma, oficialiame ministerijos puslapyje buvo paskelbtas pristatomasis vaizdo įrašas, kuriame matomas karys, kuris save vadina „Kapitonu HIMARS“ ir pasakoja apie tai, kad sistemos saugomos kariniuose objektuose, pastatytuose dar Sovietų Sąjungos laikais.

Po vaizdo įrašu teigiama, kad šis kreipimasis yra „draugiškas kapitono HIMARS priminimas“.

„Rusijos kareivi, mano vardas kapitonas HIMARS ir laikausi duoto žodžio. Pažiūrėkite, kokiomis sąlygomis saugome HIMARS sistemas. Tai dar Sovietų Sąjungoje pastatyti kariniai objektai, kurie nebijo net branduolinių smūgių“, – vaizdo įraše pasakoja uniformuotas vyras.

 

Anot jo, nuo pat plataus masto invazijos pradžios Ukraina neprarado nė vienos iš sąjungininkių šalių perduotų HIMARS sistemų.

„Rusų kareivi, vis siųsk man taikinių koordinates, tada mirties iš dangaus nesulauksi“, – ragino karys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(0)
(34)

Komentarai ()