„Vienu smūgiu ištaškytų bet kurį bunkerį“. JAV parodė galingiausią monstrą GBU-57 (Foto, Video)  ()

Jungtinės Valstijos demonstruoja 12 tonų sveriančią amuniciją kaip signalą potencialiems priešams apie Amerikos armijos galią. Tokia bomba gali prasiskverbti 60 metrų po žeme ir sugriauti bet kokį įtvirtinimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV oro pajėgos paskelbė naujas priešbunkerinės bombos GBU-57/B „Massive Ordnance Penetrator“ (MOP) nuotraukas, rašo „War Zone“.

GBU-57/B bomba yra galingiausias nebranduolinis priešbunkerinis sviedinys ir yra labai svarbus norint pataikyti į stipriai įtvirtintus taikinius, kurie gali būti dislokuoti kalnuose. Pavyzdžiui, Irane, Kinijoje, Rusijoje ar Šiaurės Korėjoje. Oro bomba yra valdoma, todėl GBU-57 taikinį sunaikins itin tiksliai.

Masyvaus sviedinio nuotraukas paskelbė Whitemano oro pajėgų bazė, kuri yra slaptųjų bombonešių B-2 „Spirit“ bazė. Tik B-2 gali operatyviai naudoti MOP, nors bandymo metu jas numetė ir B-52. Taip pat manoma, kad naujasis bombonešis B-21 „Raider“ taip pat turės GBU-57. Jis gali gabenti vieną tokią bombą.

 

Pažymima, kad JAV oro pajėgos parodė tiksliai paruoštą naudoti bombos GBU-57 versiją, nes ji turi rombo formos languotą juostelę, o ne vieną mėlyną, kaip yra mokomuosiuose sviediniuose. Būtent šiuo atveju GBU-57/B yra 2432 kg sprogmenų, o bendra sviedinio masė yra 12 308 kg.

Tuo pačiu metu 2081 kg kovinėje galvutėje yra sprogstamosios medžiagos AFX-757. Medžiaga buvo sukurta kaip „Advanced Penetrator Explosive Technology“ programos dalis. Sprogmenys yra tarsi plastiku užpildytas kuras, siekiant maksimaliai padidinti sprogimo energiją.

 

Sprogmenų masė yra tik penktadalis viso šovinių svorio. Taip yra dėl to, kad pati bomba pagaminta iš patvarios ir tankios medžiagos, kuri gali prasiskverbti taip giliai į žemę, kad leidžia sunaikinti bunkerį.

Jungtinės Valstijos demonstruoja savo itin galingas bombas, kai pasaulyje didėja įtampa, kad parodytų priešui kariuomenės karinę galią. Žurnalistai dabartines publikacijas sieja su įtampa tarp JAV ir Šiaurės Korėjs, kuri nuolat grasina branduoliniais ginklais. Galų gale, GBU-57 gali prasiskverbti į 60 metrų gylį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(3)
(61)

Komentarai ()