„450 kg, 500 km, 900 vnt.“ Ukraina laukia legendinio ginklo, kuris iš karto sudaužytų visas Rusijos karines bazes  ()

Karo ekspertas papasakojo, koks ginklas būtų veiksmingiausias sunaikinant Krymo tiltą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Storm Shadow“ – raketos, galinčios įveikti apie 500 kilometrų. Šis ginklas būtų veiksmingiausias sunaikinant Krymo tiltą.

Tai „24 kanalui“ pranešė karo ekspertas Vladislavas Seleznevas. Jis pažymėjo, kad prancūzų-anglų gamybos kovinė galvutė sveria 450 kilogramų.

„Joms Krymo teritorijoje yra daug darbo. Vien Kryme yra apie 100 karinių objektų“, – sakė jis.

Karo ekspertas siūlo, kad jei amerikiečiai nedrįs Ukrainai perduoti ATACMS klasės raketų, tai britai po karaliaus Karolio III inauguracijos gali perleisti raketas „Storm Shadow“.

„Britai pagamino apie 900 raketų“, – sakė Seleznevas.

Jis mano, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms reikia ginklo, galinčio pataikyti toliau nei 80 kilometrų.

„HIMARS yra puikus dalykas, bet to nepakanka. Teritorijose, kurias dabar kontroliuoja Rusijos okupacinė armija, ir pačioje Rusijos teritorijoje yra per daug taikinių, kuriuos būtina sunaikinti“, – pabrėžė karo ekspertas.

Tai aviacijos bazės ir oro uostai Rusijos Briansko srityje.

„Tai yra tos aviacijos bazės, iš kurių pastarosiomis dienomis į dangų nuolat kilo dronai kamikadzės – „Shahed-136“, kurie vėliau judės link Kyjivo ir Kyjivo srities, ir skris į kitus mūsų šalies regionus“, – sakė jis.

 

Seleznevas pridūrė, kad Ukrainai reikia kitokių raketų. Kuo galingesnių ir efektyvesnių.

„Bet jei mes kalbame apie „Storm Shadow“, tai yra 2000-ųjų karta. Jų veiksmingumas puikiai pasitvirtino. Jos yra atsparios priešo elektroninio karo sistemoms ir judės link taikinio 40-50 metrų aukštyje“, – pabrėžė jis.

Iš tikrųjų priešo oro gynyba jų nemato. Tuo pačiu metu jų sprogmenys, sveriantys 450 kilogramų, prilygsta „Tochka-U“ kompleksų galiai.

„Kalbant apie tokio tipo raketų tikslumą ir efektyvumą, panašu, kad vis dar sklando legendos“, – reziumavo karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(101)
(1)
(100)

Komentarai ()