[ŽT] To dar nebuvo! Soc tinklai sprogsta, ką pirmą kartą galimai padarė Ukraina (Foto)  ()

Buvo abejojama „Patriot“ sugebėjimu numušti šias raketas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina tikriausiai pirmą kartą panaudojo iš partnerių gautą sistemą „Patriot“, kad numuštų priešo balistinį taikinį – raketą „Kinžal“, rašo leidinys „Defense Express“, išstudijavęs jos nuolaužų nuotrauką.

Gegužės 4-osios naktį danguje virš Kyjivo, kaip pranešė Kyjivo miesto karinė administracija, be priešo dronų-kamikadzių „Shahed“ buvo, kaip manoma, ir „balistinio tipo“ raketų. Pagal sostinės stadione nukritusių nuolaužų nuotrauką ekspertai nustatė, kad numušta raketa buvo „Kinžal“ X-47. Pažymima, kad tam tikri požymiai rodo, kad perėmimas buvo gana efektyvus - raketa sunaikinta dar esant ore.

Šis numušimas taip pat sugriauna rusų okupantų mitą, kad „Kinžal“ yra „hipergarsinė“ raketa.

„Kinžal“ yra hipergarsinė tik rašistų fantazijose. Nes, nors ir įsibėgėja iki hipergarsinių greičių dėl akceleratoriaus, bet negali visą laiką išlaikyti tokio greičio. Jau atakos metu, ji patenka į taikinį balistine trajektorija ir turi, nors ir didelį, bet tikrai ne hipergarsinį greitį. O Ukraina jau oficialiai gavo priemonių, pajėgiančių kovoti su balistiniais taikiniais – tai „Patriot“, ir akivaizdžiai sėkmingai jas panaudojo“, – aiškino ekspertai.

 

Atnaujinta (13:32): Iš oro pajėgų kol kas nėra informacijos, patvirtinančios „Kinžal“ sunaikinimą. Be to, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ginkluotosios pajėgos savo „Telegram“ kanale rašė, kad šiandien pranešėjai neteiks jokių komentarų žiniasklaidai. Pranešimuose jie paminėjo „Defense Express“ svetainę, kurioje buvo paskelbta tariamos Rusijos hipergarsinės raketos nuolaužų nuotrauka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(149)
(2)
(147)

Komentarai ()

Susijusios žymos: