„Rusijoje prasideda vidaus karas. Labai didelio masto“  ()

Rusijoje prasideda vidaus karas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-07 „Rusijoje prasideda vidaus karas. Labai didelio masto“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidento kanceliarija paaiškino, dėl ko kyla konfliktas tarp „Wagner“ savininko ir Rusijos gynybos ministerijos.

„Wagner“ kuratoriaus Jevgenijaus Prigožino grasinimai atšaukti savo samdinius iš Bachmuto dėl tariamo „šaudmenų bado“ rodo, kad „Rusijoje prasideda vidaus karas, ir šis karas yra didelio masto“. 

Tokią nuomonę televizijos maratone išsakė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas. 

Anot pašnekovo, situacija aplink „Wagner“ Bachmute yra tik viena iš elito karo Rusijos viduje apraiškų. 

Podoliakas paaiškino: Prigožino konfliktas su Gynybos ministerija pasireiškia tuo, kad ši agentūra kartu su daugeliu Rusijos valstybinių įmonių, tokių kaip „Gazprom“ ir „Rosneft“, kuria savo privačias kariuomenes ir vilioja į jas vadus iš „Wagner“.

Prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas taip pat sakė, kad Prigožinui buvo nutrauktas finansavimas iš Rusijos biudžeto, taip pat bendravimas su Kremliumi. 

 

Be to, iš „Wagner“ vado atimta galimybė verbuoti naujus samdinius Rusijos kalėjimuose. Jei Prigožinas bus nugalėtas Bachmute, jis bus apkaltintas dėl nesėkmingos Rusijos operacijos, kuria siekiama užimti visą Donecko sritį, nesėkmės, išreiškė įsitikinimą pašnekovas. 

Pasak patarėjo, tarpelitinė konfrontacija Rusijoje dar labiau paaštrės, nes reikia atsikratyti atsakomybės už žlugusius strateginius planus užpulti Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(1)
(37)

Komentarai ()