Pentagonas tuo tiki ir laiko labai rimtu įvykiu: CNN skelbia, kas įvyko Ukrainoje  ()

CNN: JAV neabejoja Ukrainos teiginių apie Rusijos hipergarsinės raketos numušimą su „Patriot“ tikrumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV yra įsitikinusios Ukrainos teiginiais, kad ji panaudojo amerikietišką oro gynybos sistemą „Patriot“, kad perimtų Rusijos hipergarsinę raketą „Kinžal“.

Kaip informuoja Censor.NET, apie tai pranešė CNN, remdamasis šaltiniais, susipažinusiais su šiuo klausimu.

Nors „Patriot“ sistema sėkmingai kovoja su balistinėmis raketomis, jos gebėjimas perimti hipergarsines raketas ore iki praėjusios savaitės buvo grynai teorinis. Šaltinio teigimu, „Patriot“ pademonstravo šį gebėjimą realiame pasaulyje. Tai Pentagonas laiko rimtu įvykiu, praneša CNN.

Ukrainos pareiškimas apie Rusijos hipergarsinės raketos perėmimą svarbus dėl kelių priežasčių. Pasak CNN, tai svarbu, nes Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas viešai reklamavo Rusijos hipergarsinių ginklų galimybes ir teigė, kad jie gali nugalėti visas esamas oro gynybos sistemas.

Hipergarsinių balistinių raketų gamyba Rusijai visada buvo sunkus procesas, o sankcijos tai tik dar labiau apsunkino. Tačiau iki praėjusios savaitės Rusija skaičiavo, kad jei ji panaudotų hipergarsinę balistinę raketą, ji visada sėkmingai pataikytų į taikinį. Pentagonas CNN sakė, kad perėmimas sukėlė abejonių dėl šio skaičiavimo.

 

Tai, kad raketos perėmimą atliko ukrainiečių įgula, apmokyta Oklahomoje, be amerikiečių patarėjų mūšio lauke, Pentagonas vertina kaip didelę „investicijų grąžą“, sakė šaltinis. Šis perėmimas taip pat tikriausiai sukėlė rimtą neaiškumą Rusijai dėl to, ar Ukraina turi tvarių priemonių kovoti su hipergarsinėmis balistinėmis raketomis, pridūrė šaltinis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(3)
(61)

Komentarai ()