„Visa jo komanda paniškai pabėgo iš Donecko“ - netikėta versija, kas susprogdino Rusijos propagandistą  ()

Gegužės 6 dieną Rusijoje netikėtai sprogo rusų propagandisto Zacharo Prilepino mašina. Jis išgyveno, bet buvo sunkiai sužeistas. Jo vairuotojas žuvo vietoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-08 „Visa jo komanda paniškai pabėgo iš Donecko“ - netikėta versija, kas susprogdino Rusijos propagandistą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Ukrainos žurnalisto Deniso Kazanskio, pasakojime apie karingo rašytojo Zacharo Prilepino susprogdinimą, takas veda į jo tamsią praeitį Donecke. Į Prilepiną galėjo būti pasikėsinta dėl jo poelgių Donecke 2014–2015 m.

Rusijos saugumo pajėgos nuostabiu greičiu surado įtariamąjį pasikėsinusį į Prilepino gyvybę - teigiama, kad tai padarė kažkoks Aleksandras Permiakovas, kurį rusai vadino „Ukrainos teroristu“. Iš tikrųjų, šis personažas buvo „kovotojas už Novorosiją“ - visai kaip ir pats Prilepinas. Jis kovojo Donecko separatistų gretose, o tada pabėgo į Rusiją.

Matyt, Prilepinui keršijama už kažkokią Donecko nusikalstamą sumaištį su Zacharčenka. Kaip žinote, Prilepinas ilgą laiką dirbo Zacharčenkos komandoje ir gana artimai su juo draugavo... Kai Zacharčenka buvo susprogdintas (...), visa jo komanda iš karto paniškai pabėgo iš Donecko ir daugiau ten nepasirodė... Na, dabar pasivijo ir Prilepiną“, – rašo Kazanskis.

 

Aleksandras Zacharčenko „Donecko Liaudies Respublikos“ lyderis, ministras pirmininkas, žuvęs 2018 metais, kai sprogo jo dažnai lankyta kavinė Donecke.

Jis pabrėžė, kad šiandien Rusijoje palankesnis metas represijoms ir vidiniams kivirčams, nes dėl viso rusai gali kaltinti Ukrainą.

(40)
(0)
(40)

Komentarai ()

Susijusios žymos: