„Tai Putino kerštas Lietuvai ir Ukrainai“. Kas skelbiama Kremliaus svetainėje  ()

Kremliaus vadovas nusprendė savaip „atkeršyti“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus vadovas Putinas nusprendė „atkeršyti“ ukrainiečiams už žeminančius Rusijos Federacijos okupacinės armijos pralaimėjimus Ukrainoje po invazijos, atsisakydamas bet kokių Ukrainos žmonių ir Ukrainos paminėjimo gegužės 9 d., kai Rusijos Federacija švenčia pergalę prieš fašistinę Vokietiją Europoje.

Putino spaudos tarnyba  paskelbė sveikinimus užsienio valstybių vadovams ir piliečiams 78-ųjų pergalės metinių proga, neįtraukiant visų nepatogių valstybių, tarp jų Ukrainą, Estiją, Latviją ir Lietuvą, kurios anksčiau įėjo į SSRS sudėtį.

Nuo 2014 m., po Krymo okupacijos, Ukrainos ir Rusijos karo Donbase pradžios ir Petro Porošenkos išrinkimo Ukrainos prezidentu, V. Putinas sveikino Ukrainos žmones su pergale. Tačiau šiemet, kelių žeminančių Rusijos kariuomenės pralaimėjimų prieš Ukrainą fone, Kremliaus vadovas nusprendė savaip „atkeršyti“ ir neskelbė sveikinimų visiems ukrainiečiams.

 

Pastebėtina, kad V. Putinas taip pat nesiuntė sveikinimų Sakartvelo ir Moldovos lyderiams, o sveikino „Sakartvelo ir Moldovos žmones“, kaip anksčiau darė Ukrainos atžvilgiu. Sakartvele formaliai įsitvirtino antirusiškas režimas, Moldovoje į valdžią atėjo antirusiškos jėgos.

Socialinių tinklų vartotojai pastebi, kad Putino smulkmeniškumas atsiskleidžia net čia, tačiau po invazijos Ukrainos žmonėms nereikia jokių Rusijos diktatoriaus sveikinimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(12)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: