Rusijos raketa „X-55“ smogė Lenkijai. Skelbiama neoficiali informacija  ()

Lenkijoje anksčiau buvo nustatyta, kad Zamosco mieste (netoli Bydgoščiaus) rastos nuolaužos yra rusiškos sparnuotosios raketos „X-55“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-10 Rusijos raketa „X-55“ smogė Lenkijai. Skelbiama neoficiali informacija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša Lenkijos radijo stotis RMF FM, remdamasi neoficialiomis Karinių oro pajėgų Technologijos instituto išvadomis.

Lenkija neturi nei tokių raketų, nei sistemų, galinčių jas paleisti.

„Tai pašalintų iškart po nuolaužų atradimo pasirodžiusią versiją, kad netoli Bydgoščiaus buvo rasta raketa, kuri buvo paleista iš Lenkijos poligono, pavyzdžiui, per pratybas ar oro gynybos sistemų bandymus. Neturime nei tokių raketų, nei sistemos, kuria jos gali būti paleistos“, – leidinyje cituojamos ekspertizės išvados.

Jei pagaliau pasitvirtins, kad tai sparnuotoji raketa „X-55“, vadinasi, ji buvo paleista iš rusiško lėktuvo „Tu-160“ arba „Tu-95MS“ ir į Lenkiją pateko per šalies rytinę sieną.

Žurnalistai pastebi, kad praėjusių metų gruodžio viduryje masinio Ukrainos apšaudymo metu radaru buvo užfiksuotas objektas, skrendantis į Lenkiją iš Baltarusijos. Vėliau jis buvo pamestas iš akių netoli Bydgoščiaus miesto, o tolesnės paieškos rezultatų nedavė. Būtent šioje vietoje vėliau buvo rastos raketos nuolaužos.

 

Balandžio 27 dieną tapo žinoma, kad Lenkijos šiaurėje ties Bydgoščiumi buvo aptikti raketos fragmentai su užrašais rusų kalba. Tuo metu Lenkijos žiniasklaida, turėdama galvoje pasitraukusį generolą W. Skrzypcaką, pranešė, kad raketa gali būti lenkiška.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(16)
(13)

Komentarai ()