Mirtis Rusijos tankams: „Javelin“ gaus galingą patobulinimą  ()

Prieštankinis ginklas „Javelin“ gaus reikšmingą atnaujinimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV kompanija „Raytheon Technologies“ pasirašė kontraktą sukurti ir tiekti elektrooptines nukreipimo sistemas prieštankinėms raketoms „Javelin“, praneša „Militaryaerospace Electronics“. Šios sistemos leis raketoms tiksliai pataikyti į šarvuotus taikinius net ir sudėtingoje vietovėje.

Pagal sutartį „Raytheon“ turi pagaminti 4000 elektrooptinių nukreipimo sistemų „Javelin“ raketoms, kurias naudos JAV ir sąjungininkų pajėgos.

Šioje sistemoje naudojamas ne tik terminė informacija, bet ir matoma šviesa. Kitaip tariant, „Javelin“ raketos ne tik stebės tanko ar kito šarvuoto taikinio skleidžiamą šilumą, bet ir jo formą. Ši sistema leis raketai geriau atskirti taikinį nuo netvarkingo fono. Joje taip pat naudojamas lazerinis atstumo matuoklis, kuris taip pat gerins raketų taiklumą. Galiausiai,  „Raytheon“ pagerins ir „Javelin“ tarnavimo laiką, turėtų sumažinti šio ginklo kainą.

Elektrooptinė valdymo sistema susideda iš dviejų pagrindinių elementų: taikiklio ir valdymo bloko. Taikiklis montuojamas ant paleidimo įrenginio ir leidžia operatoriui aptikti ir užfiksuoti taikinį. Valdymo blokas yra įmontuotas į raketos galvutę ir savarankiškai seka taikinį po paleidimo. Abu šie komponentai turi veikti drauge, kad karys galėtų surasti taikinį ir jį užfiksuoti, o tuomet „Javelin“ raketa pati jį seks, nustatys jo kontūrus ir į jį pataikys tiksliai.

 

Dabar „Javelin“ raketa nustato taikinius pagal jų šiluminę spinduliuotę, bet tankas ne visada yra karščiausias objektas vietovėje. Be to, tokią taikymo sistemą gali trikdyti dūmai, vietovės reljefas.

Ukraina nuo pat karo pradžios „Javelin“ raketomis naikina rusų šarvuotąją techniką. „Javelin“ į Ukrainą pradėjo plūsti dar prieš invaziją, kai tapo aišku, kad Rusija nesitrauks nuo Ukrainos sienų. Manoma, kad galiausiai Ukrainą pasiekė apie 8 tūkstančius „Javelin“ ginklų.

(72)
(0)
(72)

Komentarai ()