Čekija siunčia galingą žinią! Svarstomas kovinių lėktuvų tiekimo Ukrainai klausimas: įvardytas orlaivio tipas (Video)  ()

Pasak prezidento Petro Pavelo, toks Prahos žingsnis būtų tikslingas, nes Kijevui kontrpuolimo išvakarėse reikia didesnės paramos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čekija ketina svarstyti galimybę reguliariai vykdyti karinius tiekimus į Ukrainą, įskaitant ir aviaciją. Kalbama apie L-159 lėktuvus. Tai gegužės 10 d. paskelbė prezidentas Petras Pavelas, praneša vietos leidinys „Českej noviny“.

Anot jo, Praha galėtų svarstyti galimybę L-159 lėktuvus perkelti į Kijevą. Tai būtų tinkamas metas, nes Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir toliau ruošiasi lemiamam karo etapui.

Kitos Vakarų šalys kol kas susilaiko nuo Ukrainos aprūpinimo koviniais lėktuvais, įskaitant modernius naikintuvus. Viskas dėl to, kad paruošimas jų naudojimui užtrunka labai daug laiko, o lėktuvai turi slaptas sistemas, kurios netyčia gali atsidurti Rusijos Federacijos rankose.

„Tačiau žinau, kad derybos tęsiasi, ir nenustebkime, jei galiausiai Ukraina gaus kelis F-16, galbūt su išmontuota šios įrangos dalimi“, – rašoma pranešime.

Todėl Petras Pavelas pažymėjo, kad Čekija galėtų aptarti L-159 lėktuvų tiekimo Ukrainai klausimą.

 

„Netgi kaip tiesioginės oro paramos lėktuvai jie galėtų reikšmingai padėti Ukrainai kontrpuolimo metu“, – pridūrė Čekijos prezidentas.

„Aero L-159 ALCA“ yra Čekijos mokymo ir kovinio mokymo lėktuvai, sukurti L-59 pagrindu ir yra naujesnė L-39 „Albatros“ serija. L-159 sukūrė Čekijos įmonė „Aero Vodochody“. Iš viso Čekija turi mažiausiai 20 tokių orlaivių, kurie yra oro pajėgų dalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(1)
(39)

Komentarai ()