„Caro nebėra?!“ Ekspertas apšalęs – ką paskelbė Prigožinas?  (2)

Jevgenijus Prigožinas dažnai vadinamas „Putino virėju“. Putino ir Prigožino santykiai visada buvo labai artimi. Tačiau dabar, regis, tai keičiasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viename iš naujausių savo pranešimų Prigožinas užsiminė apie „senelį“ – „laimingas senelis mano, kad jam viskas gerai. O ką šalis turėtų daryti toliau? Jei jis pasirodys teisus, Dievas tegul laimina visus. Bet ką turėtų daryti šalis, ką turėtų daryti mūsų vaikai, anūkai, Rusijos ateitis ir kaip laimėti karą, jei atsitiktinai, manau, paaiškėja, kad šis senelis yra visiškas asilas?“

„Wagner“ vadovas pyksta dėl to, kad jo pajėgos Bachmute patiria vadinamąjį sviedinių badą. Prigožinas ilgą laiką atvirai konfliktuoja su Rusijos gynybos ministerija. Panašu, kad jis stengiasi pasirodyti esąs stipresnis už reguliarias Rusijos pajėgas ir galvoja apie politinę karjerą. Iki šiol Prigožinas vengė sakyti kažką blogo apie Putiną, bet, atrodo, „senelis“ toje kalboje yra vienas – Putinas.

Šaltojo karo istorikas profesorius Sergejus Radčenko teigia, kad šie žodžiai parodys tikrąją Putino galią. „Jei Prigožino išsišokimai (įskaitant tai, kad labai atrodo, kad jis Putiną pavadino durniumi) praeis be pasekmių, žinosime, kad Putinas yra pasibaigusi galia. Negalima šiaip mesti carui iššūkio ir gyventi. Arba caras nebėra caras, arba…“, rašo Radčenko. Jis iš karto pridūrė, kad nemano, kad „arba“ dar egzistuoja – Putinas tiesiog nebeturi jėgų.

 

Jei Prigožinas nebus kaip nors nubaustas už tokį išpuolį prieš Putiną, tai gali paskatinti ir kitus žmones nustoti gerbti Rusijos prezidentą. Putinas privalo atsakyti, nes kitaip tai tęsis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(96)
(5)
(91)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: