Maskva bus įsiutusi. Kas Varšuvoje nutiko Rusijos ambasadoriui (Video)  ()

Rusijos ambasadoriui vėl nepasisekė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aktyvistai Varšuvoje vėl neleido Rusijos ambasadoriui Lenkijoje Sergejui Andrejevui padėti gėlių prie paminklo sovietų kariams. Pernai jo užmojis taip pat žlugo – tada jis taip pat buvo apipiltas raudonais dažais.

Anot „Polsatnews“, protestuotojai Andrejevo laukė prie kapinių, kur yra memorialas, o prie kapinių žemėje buvo įsmeigta šimtai Ukrainos vėliavų. Vaizdo įraše iš įvykio vietos girdėti, kad aktyvistai įjungė sprogimų ir sirenų garsų įrašymą bei skandavo „teroristai“ ir „rašistai“. Po kurio laiko ambasadorius sėdo į automobilį ir nuvažiavo.

Tuo pat metu Andrejevas teigė, kad nesėkmė „jo niekaip nesuerzino“. Paklaustas, ar dar kartą pabandys padėti gėlių, jis atsakė: „Matote, kad tokios galimybės nėra“.

Leidinys pažymi, kad anksčiau Rusijos pusė kreipėsi į Lenkijos užsienio reikalų ministeriją dėl „viešosios tvarkos apsaugos organizavimo“, susijusios su Pergalės diena. Tuo pat metu Lenkija perspėjo Rusijos pusę susilaikyti nuo bet kokių ceremonijų šią dieną, primindama, kas nutiko pernai.

 

„Puikiai prisimenu, kas nutiko pernai. Tikiuosi, kad šiandien ambasadorius susilaikys nuo provokuojančių žingsnių“, – komentavo prezidento patarėjas Marcinas Pšidačas (Marcin Przydacz).

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(152)
(3)
(149)

Komentarai ()