Ukrainos pulkininkas: „Lenkijos MiG gali sugriauti Krymo tiltą“ (Video)  ()

Gegužės pradžioje JK paskelbė, kad yra pasirengusi pirkti tolimojo nuotolio raketas Ukrainai. Tikriausiai kalbame apie „Storm Shadow“ raketas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai „24 kanalui“ pranešė karo ekspertas, instruktorius lakūnas ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas. Jis pažymėjo, kad Ukraina gautų lėktuvų dėka jau turi galimybę panaudoti tokias raketas.

R. Svitanas teigė, kad „Storm Shadow“ yra tolimojo nuotolio raketa, priklausomai nuo modifikacijos, ji gali pataikyti į taikinį už 300–700 kilometrų. Geriausias variantas yra jos paleidimas ore, iš naikintuvo.

Yra žinoma, kad Lenkijos gynybos ministerija Ukrainai perdavė 10 naikintuvų „MiG-29“. Taip pat ukrainiečiai gavo 13 lėktuvų iš Slovakijos.

Instruktorius pilotas mano, kad geriausias variantas paleisti „Storm Shadow“ raketas yra naudojant šiuos MiG naikintuvus. Jie turi daugumą reikiamų sistemų - valdymo įrangą, navigaciją, ryšius ir kt.

 

Atsargos pulkininkas pažymėjo, kad žinia apie raketų perdavimą buvo gauta dar žiemą, o dabar Ukrainai jau reikia jas panaudoti.

„Storm Shadow/SCALP“ yra vienos geriausių sparnuotojų  raketų, galinčių, pavyzdžiui, sunaikinti tą patį Krymo tiltą. Jam užteks trijų raketų. Jos labai tikslios“, - apibendrino R. Svitanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(104)
(0)
(104)

Komentarai ()

Susijusios žymos: