Kas tai per ginklas? „Su-25“ su dar neregėtomis raketomis (Foto)  ()

Amerikiečių nevaldomos raketos „oras-oras“ „Zuni“ jau perduotos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Generolo leitenanto Vasilijaus Nikiforovo vardu pavadintos 299-osios taktinės aviacijos brigados ukrainiečių pilotai treniruojasi lėktuvu SU-25 su raketomis „Zuni“. Atitinkamos nuotraukos buvo paskelbtos skyriaus spaudos tarnyboje „Facebook“ tinkle.

Pranešime nebuvo paskelbta apie amerikiečių nevaldomos aviacinės raketos panaudojimą karo zonoje.

Pirmą kartą Ukrainos koviniuose lėktuvuose sumontuotos amerikiečių nevaldomos raketos „oras-oras“ nuotrauką parodė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių oro pajėgų vadas generolas leitenantas Mykola Oleščiukas.

;

 

Jos maksimalus skrydžio nuotolis yra 8 km, o didžiausias greitis – 2600 km/h. Nuo tada, kai pasirodė, ginklai pateko į karinio jūrų laivyno ir JAV oro pajėgų dalinius. Raketa buvo naudojama tvirtinti prie F-89, F-4 naikintuvų ir visuose amerikiečių atakos lėktuvuose, taip pat F-16. Ji sukurta kelių variantų. Taip pat yra raketų su kita kovine galvute.

„Zuni“ yra amunicija, kuri buvo sukonstruota ir pristatyta dar šeštajame dešimtmetyje, tačiau vis dar naudojama JAV oro pajėgose, o dabar – Ukrainos oro pajėgose. Jo tikslas yra nugalėti antžeminius taikinius, tokius kaip tankai, artilerija ir kt.

 

Nevaldoma orlaivio raketa „Zuni“ yra apytikslis sovietinės S-13 variantas, tačiau jos nuotolis ir kalibras yra didesni. Sovietinės S-13 orlaivio raketos galvutėje taip pat yra didelių skirtumų. Tačiau kitoks yra skeveldrinis sviedinys S-13B, galintis pažeisti iki 6 km spinduliu, o skrydžio greitis iki 1800 km/h. Jos charakteristikos yra prastesnės, nepaisant to, kad S-13 buvo sukurta aštuntajame dešimtmetyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(2)
(23)

Komentarai ()