Kandidatai yra du: įvardytas, kuris Ukrainos lėktuvas galėtų tapti „Storm Shadow“ vežėju  ()

Žurnalistai pastebi, kad lėktuvų pritaikymas Ukrainai neturėtų būti toks sudėtingas darbas, nes amunicijos programavimas prie taikinio vyksta ant žemės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK oficialiai patvirtino sparnuotųjų raketų „Storm Shadow“ tiekimą Ukrainai. „The War Zone“ aiškinosi, kurie lėktuvai gali tapti amunicijos vežėjais.

Ukrainos kariuomenė gavo raketas „Storm Shadow“, kurios dabar taps nauja „ilgąja ranka“. Šaudmenys yra oras-oras tipo, todėl vežėjas turi būti orlaivis. JK gynybos ministras Benas Wallace'as per posėdį Parlamente sakė, kad raketų pristatymas vėlavo dėl techninio poreikio pritaikyti jų nešiklį.

Ginkluotosios pajėgos galės sunaikinti strateginius taikinius: vadovavimo centrus, tiltus ir sandėlius, esančius giliai už fronto linijos.

Kurie lėktuvai galės tapti „Storm Shadow“ vežėjais?

Leidinys pažymi, kad „Storm Shadow“ svoris siekia 1300 kg, todėl vargu ar lėktuvai MiG-29 ir Su-25 galės nešti sunkią raketą. Šie du lėktuvai gali pakelti iki 500 kg sveriančius ginklus. Tuo pačiu metu ankstyvieji MiG-29 modeliai turėjo sunkesnę amuniciją.

Todėl naikintuvas Su-27 ir bombonešis Su-24 yra pagrindiniai kandidatai į „Storm Shadow“ vežėjų vaidmenį. Šie du orlaiviai yra didesni ir gabena žymiai daugiau naudingos apkrovos. Su-24 ant vieno stovo gali gabenti iki 1500 kg ginklų.

 

Šiuo metu nėra žinoma, ar integravimo darbai baigti, tačiau, pasak „The War Zone“, darbas nebus pernelyg sudėtingas. „Storm Shadow“ raketa suprogramuojama prieš skrydį. Lėktuvas neturėtų turėti specialių sąsajų, iš tikrųjų jis atlieka tik nešiklio vaidmenį.

Oro pajėgos gaus raketą, kurią bus galima paleisti už Rusijos oro gynybos sistemų nuotolio ribų, o tai reiškia didesnį pilotų saugumą. Okupantams tai prideda daugiau galvos skausmo, rašoma leidinyje. Dabar jie supranta, kad Ukraina gali smogti daug didesniu atstumu nei anksčiau, todėl nežinoma, kur geriau dislokuoti oro gynybą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()