Gali „susprogdinti“ Krymo tiltą: „Defense Express“ apie raketos „Storm Shadow“ efektyvumą  ()

Pasak eksperto Olego Katkovo, sparnuotosios raketos „Storm Shadow“ yra geresnės už ATACMS, nes turi pažangesnę taikymo sistemą ir gali pataikyti į judančius objektus. Jos gali tapti Krymo tilto „staigmena“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anglų-prancūzų ilgo nuotolio sparnuotoji raketa „Storm Shadow“ gali apeiti priešo oro gynybą ir jos efektyvumas siekia 97 %. Apie tai teletono eteryje pasakojo „Defense Express“ vyriausiasis redaktorius Olegas Katkovas.

Anot jo, ilgojo nuotolio raketos „Storm Shadow“, kurias Ukraina gavo iš JK, yra daug geresnės už ATACMS, yra daug mobilesnės ir turi įmantresnę taikymo sistemą. Be to, raketa gali pataikyti į judančius objektus, nes turi šiluminio vaizdo nukreipimo galvutę, kuri leidžia reguliuoti kryptį, jei reikia pataikyti į judantį objektą.

„Jos kovinė galvutė yra dvigubai galingesnė už tą pačią ATACMS, ji taip pat prasiskverbia per gelžbetonį ir gruntą. Paprastai tokios raketos buvo naudojamos labiausiai saugomiems objektams", - aiškino Katkovas.

 

Jis pridūrė, kad raketa turi užprogramuotą maršrutą, dėl kurio ji gali apeiti priešo oro gynybą. „Storm Shadow“ efektyvumas yra 97 %.

„Defense Express“ redaktorius patvirtino, kad ši raketa gali „susprogdinti“ Krymo tiltą.

„Šiandien yra daug „įdomesnių“ taikinių – daugybė oro bazių, ypač Kryme“, – sakė Katkovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(0)
(21)

Komentarai ()