„To dar niekada nebuvo“. Skelbia apie monstrišką Rusijos ataką  ()

Paaiškinta, kas neįprasta naujausioje Rusijos atakoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 16-osios naktį okupantai bandė prasiveržti pro Ukrainos priešlėktuvinę gynybą. Informacijos ir konsultacijų bendrovės „Defense Express“ direktorius Sergejus Zgurecas sako, kad per visą raketų smūgių Ukrainoje laiką dar nėra buvę tokio atvejo, kad per vieną oro ataką būtų panaudotos šešios ar daugiau „Kinžal“ hipergarsinės raketos.

„Kalbame apie 18 raketų, iš kurių šešios buvo „Kinžal“, tačiau dar trys buvo paleistos iš S-400 arba „Iskander-M“, kuris taip pat gali paleisti „Kinžal“, - sakė ekspertas.

Rusijos kariuomenė panaudojo visus savo pajėgumus, kad sumažintų Ukrainos priešlėktuvinės gynybos sistemos poveikį.

„Kinžal“ garsėja sudėtingiausiu tikslumu. Tai hipergarsinė raketa, kuri juda greitai, kompleksai tiesiog nespėja jos perimti, o kovinės galvutės galios nepakanka „Kinžal“ numušti nuo kurso. Dabar matome, kad „Patriot“ buvo itin veiksminga“, - komentavo Zgurecas.

 

Dabar svarbu suprasti, kiek tokio tipo raketų dar turi Rusijos Federacija. Nuolat trukdant Rusijos gynybos pramonės darbui, okupantai vis dar sugeba gaminti raketas.

„Jei kalbame apie „Kinžal“, manau, kad kalbame apie kelias per tam tikrą laikotarpį, kai sparnuotųjų raketų yra dešimtys“, - užsiminė ekspertas. – „To dar niekada nebuvo, kai Rusijos Federacija jas („Kinžal“ - red. past.) naudoja ne vienas, o masinio puolimo formatu“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(3)
(20)

Komentarai ()