Rusams gali smogti tolimojo nuotolio raketos „Scalp“. Skelbiama galinga žinia  ()

Neseniai duodamas interviu Macronas užsiminė, kad Paryžius svarsto galimybę aprūpinti Ukrainą raketomis „Scalp“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-18 Rusams gali smogti tolimojo nuotolio raketos „Scalp“. Skelbiama galinga žinia  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzija, sekdama JK, gali nuspręsti tiekti Ukrainai ilgojo nuotolio raketas. Kalbame apie raketas „Scalp“, kurios yra analogiškos „Storm Shadow“.

Kaip rašo „Le Monde“, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas neseniai duotame interviu aiškiai parodė, kad Prancūzijos pusė svarsto galimybę į Kyjivą perkelti sparnuotąsias raketas „Scalp“, pagrįstas raketa „Apach“.

„Scalp“ yra ilgojo nuotolio (250 km) didelio tikslumo sparnuotoji raketa su autonominiu valdymu.

Prancūzijos kariuomenėje tokiomis raketomis pirmiausia aprūpinti naikintuvai-bombonešiai „Rafale“, „Mirage 2000“ ir „Eurofighter“.

„Scalp“ skirta smogti į strateginius taikinius, esančius už priešo linijų. Tai, pavyzdžiui, komandų postai, logistikos centrai ir amunicijos sandėliai.

 

Taip pat reikėtų pažymėti, kad, priklausomai nuo raketos versijos, jos nuotolis gali būti padidintas iki 500 km arba 700 km. Be to, neatmetama galimybė „Scalp“ perdaryti, kad šios raketos galėtų būti dislokuojamos laivuose.

Macrono administracija, atsakydama į klausimą apie „Scalp“ tiekimą Ukrainai, sakė, kad „visos galimybės yra tiriamos“, tačiau galutinio sprendimo dar nėra. Tokie ginklai turėtų padėti Ukrainos kariuomenei organizuoti kontrpuolimą, rašoma staipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(1)
(60)

Komentarai ()