Netikėti įvykiai Bachmute. Rusai pakliuvo į spąstus, spęstus ukrainiečiams  ()

Amerikos karo studijų instituto analitikai pažymi, kad po sėkmingų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontratakų rusai bando suintensyvinti puolamąsias operacijas Bachmute.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo teisinių tyrimų centro vadovas Oleksandras Musjenka sakė, kad įsibrovėliai tęsia puolimo operacijas Bachmute. Tačiau visas šias atakas didžiąja dalimi atremia Ukrainos pajėgos.

Rusai ir toliau žengs į priekį mieste, nes niekas jiems nedavė įsakymo trauktis. Nors kai kurie taip norėtų. Tai liudija dezertyravimo atvejai ar noras pasiduoti Ukrainos kariuomenei.

Rusijos kariai bando „prisiklijuoti“ prie griuvėsių Bachmute ir ten šturmuoti. Be to, įsibrovėliai pradeda traukti pajėgas į Bachmutą, atitraukiant jas iš kitų krypčių, pažymėjo Musjenko.

Taip į miestą atvyko pseudorespublikos „liaudies milicijos“ kovotojai iš okupuoto Luhansko srities ir Rusijos desantininkai.

Tuo pačiu metu padėtis flanguose Ukrainai klostosi gana sėkmingai. Vyksta atvirkštinis procesas. Anksčiau priešas bandė uždaryti šiuos flangus iš šiaurės ir pietų, kad uždarytų ratą, sukurtų visavertį apsupimą ir užblokuotų Ukrainos logistiką.

„Dabar Ukrainos kariai veržiasi tiek šiauriniame, tiek pietiniame flange. Atitinkamai jie blokuoja priešo galimybes. O dabar apie apsupimo planus rusai gali pamiršti“,– pabrėžė karo ekspertas.

Rusija prieš kelis mėnesius, Ukrainai deokupavus Chersoną ir dešinįjį Chersono srities krantą, Bachmutą laikė spąstais ukrainiečiams. Buvo planuota, kad Ukrainos kariuomenė bus įtraukta į mūšį už miestą, perkeliant ten visus rezervus, o apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą bus galima pamiršti.

 

„Tuo pačiu metu sausumos pajėgų vadas generolas Oleksandras Syrskis pažymėjo, kad „vagneriečiai į Bachmute patys pateko į pelėkautus“. Tai reiškia, kad situacija mieste pagrįsta principu „nekask duobės kitam, nes pats įkrisi“, – įsitikinęs ekspertas.

Priešas tikėjosi įvilioti Ukrainos pajėgas į spąstus, tačiau dabar Bachmutas jam pačiam virsta spąstais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(0)
(50)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()