[ŽT] „Jis nebekontroliuoja armijos.“ Kas nutiko Lukašenkai  ()

Gegužės 24 dieną Maskvoje įvyks dar vienas diktatorių Aleksandro Lukašenkos ir Vladimiro Putino susitikimas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-24 [ŽT] „Jis nebekontroliuoja armijos.“ Kas nutiko Lukašenkai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikriausiai Lukašenka naudojasi situacija su sveikatos problemomis, kad pasiteisintų Putinui, mano politologas, Vidurio ir Rytų Europos ekspertas Ivanas Preobraženskis.

Anot jo, tikėtina, kad Lukašenka Maskvoje gegužės pradžioje ketino tartis su Putinu dėl platesnio Baltarusijos pajėgų įsitraukimo į karą. Tačiau jis išvengė to pokalbio ir dabar ketina prašyti atleidimo už skubų išvykimą. Gegužės 9 dieną Lukašenka anksti paliko Pergalės dienos iškilmes, o tada, kaip pranešama, buvo paguldytas į ligoninę Baltarusijoje.

Lukašenka ne visiškai kontroliuoja savo šalį, ypač ginkluotąsias pajėgas – Baltarusijos ginkluotosiose pajėgose aukštas pareigas užima Rusijos karo mokyklų absolventai. Eiliniai kariai tikrai nenori dalyvauti kare ir nepasitiki savo kolegomis iš Rusijos. Akivaizdu, kad ten tęsiasi slaptos diktatorių derybos, apie kurias sužinosime tik tada, kai šie režimai bus nuversti“, – pabrėžė Preobraženskis.

 

Jis taip pat mano, kad Lukašenka ir Putinas aptars branduolinių ginklų dislokavimą Baltarusijos teritorijoje, apie kurį buvo pranešta dar balandį. Lukašenka galėjo gauti nurodymų iš Xi Jinpingo, kuris viešai pasisako prieš branduolinių ginklų dislokavimą nebranduolinių valstybių teritorijoje. Baltarusijos diktatorius keliauja pas Putiną, kad įtikintų atsisakyti šios idėjos.

(13)
(5)
(8)

Komentarai ()