Geriausi nešiojami kompiuteriai darbui: įrenginiai, padedantys išlikti produktyviems  ()

Kompiuteris yra būtinas įrankis darbui daugeliui profesijų ir verslų – be šio įrenginio sunku įsivaizduoti marketingą, buhalteriją, apskaitą ir bet kokį kitą darbą biure. Geras nešiojamas kompiuteris padeda išlikti produktyviam – funkcijų automatizavimas ir spartus bei sklandus įrenginio veikimas sutaupo daug laiko, nervų, energijos ir skatina darbus pasidaryti greičiau


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiais laikais kiekvienas gali nusipirkti kompiuterį akimirksniu, tačiau norint nusipirkti gerą kompiuterį reikia įdėti šiek tiek pastangų rinkos ir savo poreikių analizei – kainos ir kokybės santykis labai svarbus kriterijus. Pirmas žingsnis sprendžiant, koks kompiuteris verslui ar darbui jums reikalingas – kompiuterio tipo pasirinkimas.

Kompiuterių tipai

Nešiojami kompiuteriai įprastai skirstomi į tris tipus:

  • Mokslams. Mokslams skirtas nešiojamas kompiuteris yra pats paprasčiausias – jam dažniausiai nereikia spartos, talpios atminties bei itin geros vaizdo plokštės. Svarbiausia, kad be trikdžių veiktų Microsoft programos bei Google – tam didelių investicijų neprireiks.
  • Žaidimams. Žaidimams skirti nešiojami kompiuteriai neretai yra brangūs – jiems svarbi ypatingai geros kokybės raiška, sparta bei talpi atmintis. Tai reiškia, kad reikia atkreipti dėmesį į procesorių, atminties plokštę, RAM, vaizdo plokštę ir aušinimo sistemą – didelė apkrova reikalauja specialių detalių.
  • Darbui. Darbui skirti kompiuteriai yra tarsi tarpinis variantas tarp mokslams ir žaidimams skirtų kompiuterių. Jeigu darbas nereikalauja didelės spartos ir naudojate tik kelias nesudėtingas programas – prietaisas bus artimesnis mokslams skirtam kompiuteriui. Jei dirbate su dideliais duomenų kiekiais, siunčiatės daug informacijos ir norite ją greitai apdoroti, darbo kompiuteris bus artimesnis žaidimams skirtam kompiuteriui.

Nešiojamas kompiuteris Lenovo ThinkPad E14 Gen 3

 

Nešiojamas kompiuteris Lenovo ThinkPad yra puikus atspirties taškas nežinantiems, ko tiksliai ieško – už prieinamą kainą gaunate puikias specifikacijas:

  • 14 colių ekranas. Nedidelio svorio, vidutinio dydžio nešiojamas kompiuteris pritaikytas tiek darbui biure, tiek keliaujant – jį nesudėtingai transportuosite iš vienos vietos į kitą, bet tuo pačiu metu dirbsite patogiai ir nesvajosite apie didesnį ekraną.
  • 8 procesoriaus branduoliai. Tai, kuo pasižymi standartiniai kompiuteriai – pakankamas galingumas darbui su šiek tiek daugiau apkrovos sukeliančiomis programomis.
  • 8 GB RAM. RAM – tai operatyvioji atmintis. Paprastai tariant, šie kompiuteriai vienu metu galės dirbti su 8 GB informacijos – tai tikrai pakankamas kiekis įprastam darbui. Maksimalus operatyviosios atminties kiekis – 24 GB, tad, esant poreikiui, kompiuterio pajėgumais nenusivilsite.
  • 512 GB SSD kietasis diskas. Greitas, lengvas ir bateriją taupantis atminties diskas su standartine talpa.
  • Įmontuota kamera ir mikrofonas. Daugiau jokių papildomų prietaisų, laidų ir išlaidų norint kokybiško vaizdo ar garso skambučio – prisijunkite į nuotolinius susitikimus be vargo ir trikdžių.

Nešiojamas kompiuteris Apple MacBook Air

 

Apple MacBook Air kompiuteriai pirmiausia rekomenduojami visiems iPhone turėtojams – galimybė susieti telefoną ir kompiuterį yra vienas iš didžiausių privalumų ieškantiems patogumo, darbo optimizavimo ir automatizavimo. Žinoma, tai nėra vienintelis šio pasirinkimo privalumas:

  • Dydis. 13,6 colio ekrano įstrižainė ir vos daugiau nei kilogramas svorio – čia tilps visas jūsų darbas! Tokį nedidelį ir lengvą kompiuterį nesudėtingai pasiimsite į keliones ar nusinešite į bet kokią vietą, kurioje norite dirbti – jis neužima daug vietos ir yra itin lengvas
  • 8 GB RAM. standartinis operatyviosios atminties kiekis, kurio visiškai pakanka darbui biure.
  • 256 GB SSD kietasis diskas. Šis kompiuteris yra mažesnis už Lenovo ne tik savo dydžiu, bet ir atminties kiekiu. Jeigu informaciją laikote “debesyje” arba jums nereikia kaupti didelių jos kiekių, tokio kiekio tikrai pakaks.
  • Iki 18 val. veikianti baterija. 18 valandų – tai dvi darbo dienos. Ar įsivaizduojate, kaip taupiai energiją eikvoja šis prietaisas?
  • Vaizdo kamera ir mikrofonas patogiam nuotoliniam darbui.

Nešiojamas kompiuteris Dell Vostro 15

 

 

Jei anksčiau aptarti variantai jums per maži ar per silpno galingumo (taip gali nutikti, jei, pavyzdžiui, dirbate su vaizdo įrašų montavimu), atkreipkite dėmesį į Dell Vostro 15 – šie kompiuteriai patenkins ir didesnius lūkesčius:

  • 15,6 colio ekranas geresniam matomumui ir galimybei patogiai naudoti kelis langus vienu metu.
  • 10 procesoriaus branduolių spartai.
  • 16 GB RAM sklandžiam darbui be trikdžių.
  • 512 GB SSD talpa dideliems duomenų kiekiams saugoti.
  • Mikrofonas ir vaizdo kamera nuotoliniams susitikimams.

Išnaudokite visas darbo kompiuterio funkcijas – automatizuokite procesus, naudokite sparčiausias ir patogiausias programas, susiekite kompiuterį ir telefoną, kad galėtumėte matyti elektroninius laiškus, darbinius failus bei darbotvarkę bet kurioje vietoje. Užsukite į internetinę parduotuvę 1a.lt ir išsirinkite savo darbo pagalbininką!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()