Ar Ukraina gali patekti į NATO turėdama okupuotų teritorijų?  ()

„The New York Times“ rašo, kad Ukraina kartu su laikinai okupuotomis teritorijomis gali tapti NATO nare. Kaip ir istoriniu pavyzdžiu – Vakarų Vokietija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau Ukrainai toks scenarijus mažai tikėtinas.

Tokią nuomonę „24 kanalui“ išsakė parlamentarė Jekaterina Bobrovskaja. Ji paaiškino prioritetus.

Jekaterina Bobrovskaja pažymėjo, kad Vokietijos atveju dvi skirtingos šalys, kurios pripažino viena kitą ir jau susijungusios įstojo į Aljansą. Ukrainoje kitokia situacija ir daug iššūkių, susijusių su teritorijų, užimtų nuo 2014 m., deokupacija.

„Turime ekonominio gyvybingumo ir žmogiškųjų išteklių klausimų. Taip pat ekologinių išteklių problemos, žemės naikinimo požiūriu. Taip, tai galėjo būti tobulas planas, bet aš tuo netikiu“, - pažymėjo ji.

Šiuo metu įvykių raida priklauso nuo Ukrainos kontrpuolimo, kurio laukia partneriai, kaip ir Ukraina savo ruožtu laukia tam tikrų sprendimų Vilniaus viršūnių susitikime.

„Mums visų pirma svarbiausia yra šalies teritorijų užkariavimas. Neturėkime iliuzijų. Aš skeptiškai žiūriu į tai, jog JAV yra pavyzdys, kuriuo seks kitos šalys, o vokiečiai šiandien nėra pasirengę mums parodyti narystės Aljanse formatus“, – pridūrė J. Bobrovskaja.

 

Pažymėtina, kad NATO viršūnių susitikimas Vilniuje vyks vasarą. Remiantis žiniasklaidos pranešimais, dabar svarstomi du Ukrainos ir NATO santykių perspektyvų variantai: priimti dalį Ukrainos į Aljansą arba pakelti šalių santykius į naują lygmenį nesuteikus narystės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()