Laikas į Maskvą? Kyjivo meras uždavė klausimą Zalužnui (Video)  ()

Kyjivo meras Vitalijus Kličko piktinosi, kad Rusijos sostinė ir toliau gyvena įprastą gyvenimą, o ukrainiečiai nuolat kenčia nuo Rusijos Federacijos atakų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Informacinio telemaratono eteryje meras buvo paklaustas, kodėl Rusijos užpuolikai pastaruoju metu vis dažniau puola Kyjivą. Atsakydamas V. Kličko paklausė, kodėl maskviečiai „ilsisi“ per tokius išpuolius. Todėl jis kreipėsi į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiąjį vadą Valerijų Zalužną.

„Aš tiesiog negaliu suprasti vieno dalyko ir galiu kreiptis į poną V. Zalužną. Jei rusai gali „sapnuoti“ Ukrainos sostinę, kodėl ilsisi Rusijos sostinės Maskvos gyventojai? Galima padaryti taip, kad kiekvienas iš jų pajustų, ką reiškia gyventi tokiomis sąlygomis, kokiomis Kyjivas laikosi jau pusantrų metų“, – sakė V. Kličko.

Kaip žinia, nuo gegužės pradžios Ukrainos sostinė jau patyrė 16 Rusijos atakų. Tokiu būdu įsibrovėliai nori pataikyti į savo taikinius, taip pat išeikvoti Ukrainos oro gynybos išteklius.

 

Be to, nuolatinės atakos skirtos tam, kad taikūs ukrainiečiai jaustų gilią psichologinę įtampą.

Gegužės 29-osios naktį įsibrovėliai raketomis ir bepiločiais orlaiviais atakavo Kyjivą, o Ukrainos gynėjai danguje sunaikino 40 oro taikinių.

Jau po pietų rusai Kyjivo srityje paleido 11 raketų „Iskander-M“ ir „Iskander-K“. Yra žinoma, kad ukrainiečių gynėjams pavyko numušti visas raketas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(1)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: