„Mes perspėjome apie tai.“ Galinga žinia, kodėl Vakarai padeda Ukrainai (Video)  (1)

Buvęs žvalgybos pareigūnas Jurijus Švecas pasipiktino trolių, rašančių, kad JAV privalo duoti ginklus Ukrainai, komentarais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo analitikas Jurijus Švecas sudėjo taškus ant „i“ dėl karinės pagalbos, kurią Vakarai teikia Ukrainai. Patyręs žvalgybos pareigūnas pirmiausia išaiškino Budapešto memorandumą, kuris neteko savo jėgos iš karto po to, kai viena iš saugumo garantų šalių – Rusija – užpuolė Ukrainą. Dėl to šiandien bet kokią pagalbą šaliai sąjungininkai teikia savo noru, o ne dėl to, kad kažkas būtų kam nors skolingas.

Dar vieną analitinį Jurijaus Šveco vaizdo įrašą galima peržiūrėti „YouTube“ kanale.

Majoras aiškiai suformulavo Vakarų šalių poziciją dėl karo Ukrainoje: „Jei Vakarai ir NATO būtų tokie ciniški ir apdairūs niekšai, jie galėtų pasakyti: „Taip, kovokit kaip norit. Perspėjome jus prieš šešis mėnesius, bet jūsų valdžia nė piršto nepajudino. Ką dabar mums padarys Rusija? Nieko“ - jie jaučiasi saugūs. Jie jau sutvarkė, ką ten reikėjo pakoreguoti, ir viskas. Tai nėra geriausias sprendimas. Tai kraštutinis variantas, nepaprastai ciniškas klausimo sprendimo variantas.“

 

Buvęs žvalgybos pareigūnas išsakė antrąjį iš dviejų galimų variantų, kuriuos pasirinko Vakarai, nusprendę padėti Ukrainai kare prieš Rusijos Federaciją: „Yra ir kitas požiūris: blogis turi pralaimėti, o gėris – triumfuoti. Ukraina yra Vakarų civilizacijos dalis.  Vakarai yra su Ukraina, o Ukraina su Vakarais. Štai kaip dabar keliamas klausimas, ir tuo pagrindu ši pagalba teikiama.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(3)
(37)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)