„Rimtas signalas“. Pasirodė JAV bombonešiai B-1B. NATO siunčia karius (Video)  ()

Du amerikiečių bombonešiai B-1B „Lancer“ buvo pastebėti danguje virš Bosnijos ir Hercegovinos gegužės 30 d.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Defense Brief“ stebėtojų teigimu, lėktuvai skrido žemai virš Sarajevo ir kitų Bosnijos ir Hercegovinos miestų kaip „stiprios JAV ir šalies ginkluotųjų pajėgų partnerystės“ ženklą.

Skrydis įvyko praėjus vos dienai po to, kai šiauriniame Kosovo mieste Zvečane buvo sužeista 30 NATO karių, bandant sutramdyti serbų protestuotjus, protestuojančius prieš albanų merų inauguraciją šalies šiaurinėje dalyje, kurioje dauguma sudaro serbai.

JAV ambasada pažymėjo, kad bombonešio skrydis buvo skirtas prorusiškam Bosnijos serbų lyderiui Miloradui Dodikui kaip paramos prieš separatizmo grėsmes ženklas. Lėktuvai simbolizuoja „Jungtinių Valstijų įsipareigojimą Bosnijos ir Hercegovinos suverenitetui, teritoriniam vientisumui ir daugiatautiškumui“, sakoma pareiškime.

 

Be to, NATO į Kosovą išsiuntė papildomą 700 taikdarių (KFOR) kontingentą. Aljanso generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo teigimu, už stabilumą Kosove atsakingos tarptautinės pajėgos imsis būtinų priemonių saugumui normalizuoti ir užtikrinti.

Tuo tarpu Serbijos oro pajėgos į orą paklė naikintuvą MiG-29, parodydamos Belgrado jėgą ir pasirengimą teikti ginkluotą pagalbą serbų gyventojams regione.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(1)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()