Rusija skelbia dramatiškai „sudaužytus“ Rusijos partizanų šarvuočius. Kažkas su jais negerai (Foto, Video)  ()

Po vieno iš „Humvee“ ratu ant žemės nėra jokių pėdsakų, o kitas „įsirėžė“ į tranšėją, tačiau žemės priešais visiškai nepajudino.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-24 Rusija skelbia dramatiškai „sudaužytus“ Rusijos partizanų šarvuočius. Kažkas su jais negerai (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžia paskelbė nuotraukas ir vaizdo įrašus, kuriame užfiksuota tariamai sudaužyta Rusijos savanorių korpuso ir „Rusijos laisvės“ legiono kovotojų technika. Tačiau, kaip teigia buvęs vilkiko vairuotojas socialiniame tinkle „Twitter“, slapyvardžiu Jack‘s House, tai yra klastotė.

Jis priėjo prie išvados, kad sudužę „Humvee“ buvo tyčia taip įrengti. Automobiliai į tranšėją neįsirėžė, nes vieno iš jų ratuose nėra žvyro, ant padangų nėra purvo. Tai gali reikšti, kad taktinis visureigis iš tikrųjų buvo sumontuotas tranšėjoje naudojant borto platformą iš anksto suplanuotoje vietoje.

„Net mažo biudžeto filmas apie karą nebus toks atitrūkęs nuo realybės“, – šmaikštauja autorius.

Kitas „Humvee“ neva trenkėsi į tranšėją, tačiau net nepajudino priešais esančios žemės. Įraše pažymima, kad net jei automobilis važiuotų 16 km/val. greičiu, susidūrimo metu jis vis tiek išjudintų žemę, nes automobilis sveria daug. Todėl, kaip sako autorius, antrasis „Humvee“ taip pat buvo sumontuotas su specialia įranga.

 

 

Be to, „Humvee“ kažkaip sugebėjo pervažiuoti tranšėją priekiniais ratais, bet ne galiniais ratais. Taip pat po taktiniu šarvuotu automobiliu nėra padangų žymių, o tai neįmanoma, jei jis pats įveiktų tranšėją.

Todėl, anot buvusio vilkiko vairuotojo, rusai panaudojo bortinį sunkvežimį ir kraną. Transporto priemonės buvo pastatytos į vietą, o vienas iš automobilių buvo sumontuotas rankiniu būdu „dramatiškam kadrui“. Rusai tikriausiai užgrobė kai kuriuos „Humvee“ Ukrainoje prieš kelis mėnesius arba gavo iš Irano.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(2)
(35)

Komentarai ()