[ŽT] Smūgis Rusijai. JK skelbia galingą pareiškimą  ()

Naujų sutarčių formą NATO narės turėtų aptarti liepos mėnesį Vilniuje vyksiančiame viršūnių susitikime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų sąjungininkai pasiryžę palaikyti Ukrainą ilgus metus, Rusijos viltys, kad Kyjivo tarptautiniai partneriai bus „pavargę“ nuo karo, nepasiteisins. Tai pareiškė Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Rishis Sunakas, praneša „Financial Times“.

Kalbėdamas gynybos konferencijoje Londone, R. Sunakas sakė, kad Rusijos „laukimo strategija... priversti Vakarų žmones pavargti, nuobodžiauti... neveiks“.

„Dabar kalbamės su sąjungininkais, kokias ilgalaikes daugiašales ir dvišales saugumo sutartis galime sudaryti su Ukraina“, – sakė Didžiosios Britanijos premjeras.

R. Sunakas pabrėžė, kad Vakarų įsipareigojimai dėl ilgalaikės paramos yra skirti ir suteikti Ukrainai pasitikėjimo savo gebėjimu apsiginti, ir neleisti Rusijai tęsti karo.

„Teisingas ir vienintelis Rusijos veiksmas yra pasitraukti ir sustabdyti karą“, – sakė britų lyderis.

  •      2023 metų gegužės 22 dieną buvo pranešta, kad nors Ukraina neįstojo į NATO, Vakarų sąjungininkai yra pasirengę pasiūlyti jai saugumo modelį, panašų į Izraelio.
  •      Gegužės 25 d., kitame Ramšteino formato susitikime, sąjungininkai aptars Ukrainos karių aprūpinimą papildoma amunicija, oro gynybos sistemos stiprinimą ir F-16 pilotų mokymą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(89)
(0)
(89)

Komentarai ()