„Generolai išsigandę.“ Gerasimovas nori skubiai stabdyti SVO (Video)  ()

Z karo ekspertas Vladimiras Prochvatilovas mano, kad Rusijos Federacija šiandien turėtų sutelkti dėmesį į savo sienų apsaugą, o ne į „specialiąją operaciją“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Meskite į tai visas jėgas“, – apie sienų apsaugą pradėjo kalbėti Kremliui artimas karo ekspertas, vyresnysis Karo mokslų akademijos darbuotojas Vladimiras Prochvatilovas - iš tikrųjų jis ragino nutraukti karinę veiklą.

Jis mano, jog Rusija turėtų ginti savo sienas, o ne užgrobti kitų šalių teritorijas. Dėmesį į drąsų Kremliaus eksperto pareiškimą „Telegram“ kanale atkreipė dėmesį Rusijos politikos strategas Stanislavas Belkovskis.

V. Prochvatilovas yra Rusijos Federacijos karo mokslų akademijos, kurios prezidentas yra RF ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas ir „specialiosios operacijos“ vadas generolas Valerijus Gerasimovas, atstovas. Galima drąsiai manyti, kad ekspertas iš esmės išsako Rusijos aukščiausios karinės vadovybės nuomonę.

„Visų pirma, turime dirbti su savo pasienio regionų saugumo stiprinimu. Tai yra pagrindinis dalykas. Nes jei hipotetiškai smogsime A kryptimi, tai ukrainiečiai, norėdami demoralizuoti tiek viešąją nuomonę, tiek vadovybę, gali įvesti galingesnę grupę nei Belgorodo srityje, tiesiog užimti daugybę gyvenviečių... Dabar užduotis numeris 1 yra pasienio regionų apsauga. Ir tai galima padaryti tik kuriant teritorinės gynybos būrius, apginkluojant gyventojus. Bent jau trumpavamzdžiais šautuvais... Be to, iš šių 117 tūkstančių sutartininkų karių 17 tūkstančių, tarkime, reikia įvesti į šiuos regionus... Svajoti apie puolimą, priešui įžengus į mūsų teritoriją, kur jis daro ką jis nori ir išeina nebaudžiamas, man atrodo avantiūrizmas. Siena ilga... Reikia sustiprinti ją visą“, – kalbėjo V. Prochvatilovas.

 

S. Belkovskis, komentuodamas jo žodžius, išreiškė nuomonę, jog ekspertas išsako dabartinius V. Putino „specialiosios operacijos“ prioritetus. Tai – naujo puolimo Ukrainoje atmetimas, taip pat pajėgų sutelkimas tarptautiniu mastu pripažintos Rusijos Federacijos sienos stiprinimui, perkeliant ten karius ir kuriant teritorinės gynybos sistemą.

„Taigi Rusijos partizanų išpuolis Belgorodo srityje pasirodė labai sėkmingas: Rusijos vadovybė tikrai bijo priešiškų jėgų proveržio giliai į RF“, – tvirtino politikos strategas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(3)
(75)

Komentarai ()

Susijusios žymos: