„Nebus jokios taikos sutarties net pasiekus 1991 m. sienas“. Ukraina skelbia netikėtą pareiškimą (Video)  ()

„Lauksime, kol pasikeis Rusijos politinis režimas.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Michailo Podoliako teigimu, taikos derybos su šiuolaikine Rusija vis dar neįmanomos – tam turi pasikeisti politinė sistema.

Pasibaigus karui Ukrainos ir Rusijos taikos sutarties nebus. Kalbėsime tik apie reparacijas iš šalies agresorės, karo nusikaltėlių fiksavimą ir demilitarizacijos zonas. Tai antradienį, gegužės 23 d., per teletoną pranešė Prezidentūros vadovo patarėjas Michailo Podoliakas.

„Kokia taikos sutartis gali būti su Rusijos Federacija? Rusija turi kompensuoti nuostolius, kuriuos mums daug metų darė“, – pažymėjo Podoliakas.

Anot OP vadovo patarėjo, derybos bus įmanomos tik pasikeitus politiniam režimui Rusijoje ir pasirašius atitinkamus dokumentus.

„1991 m. sienų pasiekimo momentu pasakysime, kad „kontr-SVO“ baigta. Toliau lauksime, kol pasikeis Rusijos politinis režimas. Po to būsime pasirengę su jais kalbėtis. Iki tol jie sutvarkys tam tikrus dokumentus, kaip tai buvo daroma kitose panašiose situacijose. Jie per tarpininką užfiksuos, kad mokės kompensacijas, dalyvaus teisminiuose procesuose ir pan“, – sakė Podoliakas.

 

Tuo pat metu po Ukrainos pergalės Kyjivas turėtų gauti saugumo garantijas, kurios, anot Podoliako, turėtų būti išreikštos prioritetine prieiga prie ginklų ir neribotu ginklų skaičiumi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(113)
(3)
(110)

Komentarai ()

Susijusios žymos: