[ŽT] Prigožinas imasi vykdyti savo grasinimą. Ką daro „Wagner“  ()

„Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas dar kartą pareiškė, kad „Wagner“ paliks Bachmutą. Tačiau kovotojai mažomis grupėmis išvyksta jau kurį laiką.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-24 [ŽT] Prigožinas imasi vykdyti savo grasinimą. Ką daro „Wagner“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į atsargą išėjęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas, karo ekspertas, lakūnas-instruktorius Romanas Svitanas mano, kad Prigožinas nori išsaugoti bent savo „Wagner“ pagrindą. Tik maža dalis „Wagner“ pajėgų gali palikti miestą. Tačiau „Wagner kovotojų pasitraukimas prasidėjo anksčiau.

Iki gegužės 9 d. jie buvo Bachmute, bandė atlikti kai kuriuos veiksmus, o nuo gegužės 10 d. pradėjo mažomis grupėmis trauktis link Horlivkos. Ne visi. Tai tęsiasi, nepaisant to, ką sako Prigožinas“, – sakė Romanas Svitanas.

„Putino virėjo“ teiginiai yra rusams skirta viešųjų ryšių kampanija. Jie bando pridengti tikrąjį „Wagner“ atsitraukimą. Okupantai supranta, kad kai prasidės Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas, proveržiai, jiems geriau nebūti mūšio lauke. „Jie tolsta nuo fronto linijos. Nesvarbu, po kokiu padažu tai patiekiama“, – pabrėžė Svitanas.

 

Artimiausiomis savaitėmis „Wagner“ gali pradėti bazuotis Horlivkos srityje arba bėgti į Rusiją. Tačiau daugiau nei tūkstančiui kovotojų pasitraukti nepavyks. Tuo tarpu Ukrainos kariuomenė iš dalies apsups Bachmutą, mano Svitanas. Norėdami tai padaryti, jie pritrauks artileriją ir ims kontroliuoti įvažiavimus ir išvažiavimus iš miesto. „Tai bus tramplinas naikinant rusus. Jie kaip kiškiai bėgs tarp sugriautų pastatų, bėgdami nuo mūsų tikslios artilerijos“, – sakė Svitanas.

(65)
(2)
(63)

Komentarai ()

Susijusios žymos: