„Jų ten ištisos ordos.“ Rusijoje isterija, skelbiama, kad puolė JAV „koviniai vabzdžiai“ (Video)  (1)

Rusijos propangandistai teigia, kad skėriai į okupuotų Rusijos Federacijos Luhansko ir Rostovo sričių teritoriją atkeliavo iš Amerikos mokslinių tyrimų universiteto, kuris esą eksperimentavo su šiais vabzdžiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandistai teigia, kad laikinai okupuotoje Ukrainos Luhansko srityje ir Rusijos Federacijos Rostovo srityje 2019 metais įvyko skėrių invazija, kurie, kaip įtariama, buvo atgabenti iš vieno Amerikos universiteto į žuvininkystės fermos teritoriją prie Stanicos Luhansko kaimo. Tai pranešė Rusijos valstybinė agentūra „RIA Novosti“.

Publikacijos autoriai teigė, kad dokumentai, neva rasti Luhansko srityje, liudija apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir Vašingtono tyrimų universiteto iš Misūrio bendradarbiavimą.

„Jei pažvelgsite internete atviruose šaltiniuose, tai šis universitetas užsiėmė kovinių vabzdžių veisimu, pradėjo eksperimentus su skėriais. O būtent šio universiteto krovinys, pagal dokumentus, atkeliavo į žuvų fermą“, – tvirtina šalis agresorė.

 

Pasak Rusijos propagandistų, iš pradžių amerikiečiai bandė panaudoti skėrius žvalgyboje, atlikdami atitinkamus jų tyrimus.

Kaip savo žodžių „įrodymą“ propagandistai parodė tuščius mėlynus balionėlius, išmėtytus Luhansko srityje, taip pat citavo „liudininkų“ komentarus apie vabzdžių invaziją.

„Skėrių buvo ištisos ordos... Šie skėriai siautėjo kelias dienas. Tada jie dingo“, – propagandinėje istorijoje pasakoja „vietinis gyventojas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(16)
(-14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)