Zelenskis siūlo Rusijai „diplomatinį išėjimą“ su mažiausiais nuostoliais  ()

Prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad jei Rusija nori „diplomatinės krypties“ karui Ukrainoje išspręsti, tegu nelaukia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija turėtų išvesti savo karius iš okupuotų teritorijų, nelaukdama, kol Ukraina jas deokupuos jėga. V. Zelenskis tai pasakė duodamas interviu Lotynų Amerikos žiniasklaidai, pranešė „Censor.net“, remdamasis „Ukrainska pravda“.

„Jei Rusija nori diplomatinės krypties, ji turėtų išeiti nelaukdama, kol nužudysime daug žmonių ir išstumsime juos jėga. Manau, kad tai didelis skirtumas. Taip, iš vienos pusės, rezultatas tas pats. Aš manau, kad taip nėra. Manau, kad mes deokupuosime savo teritorijas. O kokiu būdu, man labai svarbu – prarasti žmones ar sumažinti nuostolius. Ir tai vėlgi priklauso nuo to, ar esame pasirengę kokiam nors dialogui“, - pabrėžė V. Zelenskis.

V. Zelenskis pabrėžė, kad tai, ar Ukraina deokupuos savo teritoriją kariniu būdu, ar ne, priklauso tik nuo Rusijos.

„Šiandien mūsų partneriai tai mato. Ir jau tos šalys, kurios buvo skeptiškai nusiteikusios, pavyzdžiui, Vokietija, kancleris Scholzas, atvirai sako: „Manau, kad su Rusija nėra apie ką kalbėtis, kol ji nepasitrauks iš teritorijos.“ Atkreipkite dėmesį, ne tol, kol Ukraina nedeokupuos, o tol, kol Rusija neišeis, nes man čia yra logika. Jei nori kalbėtis su manimi ir kalbėtis su civilizuotu pasauliu, nelauk, kol tave išmes jėga. Nes išmes“, - sakė V. Zelenskis.

 

Pasak jo, Rusijos vadovybei „šiuo metu nebėra lengvos išeities, nes jie yra žudikai“.

„Tačiau su mažiausiais nuostoliais – jie turi galimybę rasti diplomatinę išeitį iš padėties. Tai reiškia, kad be kulkų, be sprogimų, be raketų pradėti palikti mūsų teritoriją“, - sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(108)
(2)
(106)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()