[ŽT] „Iš Rusijos brigados pavogė tankus T-80 ir pabūklus.“ Neįtikėtina žinia  ()

Buvęs Rusijos 72-osios brigados vadas pulkininkas leitenantas Romanas Venevitinas, tariamai apšaudęs automobilį su „Wagner“ kariais prie Bachmuto ir davęs įsakymą užminuoti „Wagner“ užnugarį, paskelbė įdomų vaizdo įrašą. Jis papasakojo apie įtampą tarp reguliarių Rusijos pajėgų ir Prigožino samdinių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Venevitinas papasakojo apie „Wagner“ grasinimus jam ir Rusijos armijos kariams. Be to, rusų pulkininkas leitenantas teigė, kad Prigožino samdiniai iš kariuomenės pavogė du tankus, keturis pabūklus, sunkvežimį ir šarvuotį ir atsisako grąžinti karinę techniką, nes laiko ją savo trofėjumi.

„Šioje vaizdo žinutėje norėčiau papasakoti apie savo požiūrį į didelio atgarsio sulaukusį vaizdo įrašą, kuriame kalbama apie mano dalinio bendradarbiavimą su „Wagner“. Į klausimą, ar turiu asmeninių motyvų nemaloniems santykiams su „Wagner“, atsakysiu taip – ​​įtampa tarp „Wagner“ ir mano brigada prasidėjo nuo to momento, kai mano dalinys atvyko Artemovsko [rusai taip vadina Bachmutą] apylinkes. Tai buvo susiję ne tik su mūsų kovotojų provokavimu veltis į konfliktus, iššaukiančiu elgesiu ir nuolatiniais grasinimais nužudyti, bet ir su konkrečiais veiksmais. Konkrečiai, „Wagner“ pavogė du tankus T-80, 4 pabūklus, „KamAZ“ ir BMP. Iki šiol ši karinė technika negrąžinta Rusijos Federacijos gynybos ministerijai. „Wagner“ pavogtą techniką laiko trofėjais“, – pasakojo Venevitinas.

 

Jis, beje, šį įrašą publikavo grįžęs iš „Wagner“ nelaisvės. Prigožino samdiniai buvo jį sulaikę už tai, kad Venevitinas apšaudė mašiną su besitraukiančiais „Wagner“ smogikais.

(46)
(0)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: