[ŽT] „Turime kelis mėnesius.“ NATO pasiruošė branduolinei katastrofai Ukrainoje  ()

NATO ypatingą dėmesį skiria tam, kad būtų išvengta spekuliacijų branduolinio ginklo tema, nes ši tema visuomenei kelia didelį susirūpinimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO parengė planus, kurie turėtų padėti susitvarkyti su įvairiais scenarijais Ukrainoje. Įskaitant, žinoma, galimą branduolinį incidentą Zaporižios atominėje elektrinėje, kurią šiuo metu kontroliuoja Rusija.

NATO generalinio sekretoriaus pavaduotoja viešajai politikai Baiba Bražė pažymėjo, kad yra nelinkusi daryti prielaidų apie galimus scenarijus dėl Zaporižios atominės elektrinės gedimų dėl Kachovkos hidroelektrinės užtvankos sunaikinimo.

„Yra aiškus TATENA paaiškinimas ir generalinio sekretoriaus Grossi pareiškimas, kad šiuo metu šioje atominėje elektrinėje pakanka aušinimo vandens keliems ateinantiems mėnesiams. Todėl dabar svarbu išnaudoti šį laiką pasiruošti visoms galimoms ekstremalioms situacijoms ir užtikrinti, kad nekiltų naujos nelaimės pavojus“, – sakė ji.

Bražė priminė, kad NATO sieks užtikrinti savo valstybių narių gyventojų saugumą. „Todėl mums reikia gynybos planų, kurie būtų įgyvendinti, kuriems pakanka pajėgų – tiek karinių, tiek civilių. Juk NATO nėra tik karinė organizacija. Pabrėžiu - žinoma, kad NATO turi reikiamus planus“ – pridūrė ji.

 

Bražė pažymėjo, kad NATO ypatingą dėmesį skiria tam, kad būtų išvengta spekuliacijų branduolinio ginklo tema, nes ši tema visuomenėje kelia nerimą.

(26)
(2)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: