Smūgis Trumpui. Amerika skamba, ką pasakė buvęs JAV viceprezidentas  ()

Buvęs Jungtinių Valstijų viceprezidentas Mike'as Pence'as trečiadienio vakarą pareiškė, kad palaiko JAV pagalbą Ukrainai ir sukritikavo buvusį prezidentą Donaldą Trumpą už Rusijos prezidento Vladimiro Putino pagyrimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė „Europos Pravda“.

„Žinau, kad kai kurie šiose diskusijose karą Ukrainoje pavadino teritoriniu ginču. Taip nėra, tai buvo Rusijos invazija, neišprovokuota Rusijos invazija. Ir aš manau, kad Jungtinės Amerikos Valstijos turėtų ir toliau duoti drąsiems Ukrainos kariams išteklių, reikalingų jiems kovoti su Rusijos invazija ir teritorinio vientisumo atkūrimu“, – sakė jis.

M. Pence'o pasisakymai visiškai prieštarauja D. Trumpui, kuris nepasakė, ar nori, kad Ukraina laimėtų karą. Buvęs prezidentas išsisuko nuo šio klausimo.

„Noriu, kad visi nustotų mirti. Jie miršta. Ir rusai, ir ukrainiečiai. Noriu, kad jie nustotų mirti. Ir aš tai padarysiu per 24 valandas“, – sakė D. Trumpas.

M. Pence'as savo ruožtu sakė kalbėjęs su Rusijos lyderiu, pažiūrėjęs jam į akis ir pasakęs dalykus, kurių nenorėjo girdėti. „Kiekvienas, kuris mano, kad Vladimiras Putinas sustos, jei užims Ukrainą, labai klysta. Jis neketina sustoti. Jis aiškiai pasakė, kad nori atkurti senąją sovietų įtakos sferą Europos rytuose“, – sakė buvęs JAV viceprezidentas.

„Na, jei atvirai, kai Vladimiras Putinas įsiveržė į Ukrainą, buvęs prezidentas jį pavadino genijumi. Aš žinau, kuo skiriasi genijus nuo karo nusikaltėlio, ir žinau, kas turėtų laimėti karą Ukrainoje, o tai yra žmonės, kovojantys už savo laisvę. Jie kovoja, kad atkurtų savo nacionalinį suverenitetą Ukrainoje. Ir Amerika, nors tai ne mūsų karas, turi suteikti Ukrainos žmonėms galimybę kovoti ir ginti savo teritoriją“, – sakė M. Pence'as.

 

Buvęs JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as trečiadienį paskelbė, kad kandidatuos į prezidentus, taip pradėdamas varžybas dėl respublikonų kandidatūros.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(1)
(82)

Komentarai ()

Susijusios žymos: