[ŽT] Rusija smogė į Ukrainą su „betoninėmis“ raketomis. Kas vyksta?  ()

„Ch-55“ yra gana sena sparnuotoji raketa, bet ji gali nešti ir branduolinį užtaisą. Rusija ne kartą šias raketas naudojo prieš Ukrainą. Bet kodėl?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos oro pajėgų pranešėjas Jurijus Ignatas patvirtino, kad Rusija Ukrainą birželio 9-osios naktį atakavo „Ch-55“ raketomis, kurios gali nešti branduolinį užtaisą. Žinoma, jo jos neturėjo, bet kam jas švaistyti?

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas, karo ekspertas, lakūnas-instruktorius Romanas Svitanas mano, kad šių raketų panaudojimas nerodo branduolinės grėsmės. Oro gynyba numušė 4 iš 6 rusų paleistų raketų ir jos neturėjo branduolinių galvučių.

„Norint paleisti raketą be kovinės galvutės, į jos vietą pilamas betonas. Tai būtina „Ch-55“ centravimui ir stabiliam skrydžiui“, – aiškino karo ekspertas.

Svitanas mano, kad „Ch-55“ raketas rusai naudoja, nes jos yra senos ir jau seniai turėjo būti sunaikintos. Jos naudojamos nuo 1983 metų. Pirmosios pagamintos raketos dabar yra tiesiog per senos, kad būtų patikimos. Taigi, rusai jų tiesiog atsikrato. Be to, kaip pažymėjo Svitanas, taip jie verčia Ukrainą švaistyti oro gynybos amuniciją. 

 

Galiausiai, pigios ir senos „Ch-55“ gali patikrinti, kurie plotai gerai dengiami. Tai padeda vėliau parinkti maršrutus geresnėms kovinėms sparnuotosioms raketoms.

(12)
(21)
(-9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: