Skelbia sensaciją. Ukraina pralaužė pirmąją rusų gynybos liniją, juda link Mariupolio (Foto, Video)  ()

Pasak karo eksperto Tomo Kuperio, Ukrainos gynybos pajėgos pralaužė pirmąją rusų gynybos liniją Pietų fronte.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-12 Skelbia sensaciją. Ukraina pralaužė pirmąją rusų gynybos liniją, juda link Mariupolio (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmė dabartiniame didžiojo kontrpuolimo etape tikriausiai yra daug rimtesnė nei manyta anksčiau. Ukrainos gynybos pajėgos pralaužė pirmąją Rusijos gynybos liniją ir privertė okupantus trauktis Mariupolio link.

Austrijos karo ekspertas Tomas Kuperis (Tom Cooper) apie tai rašo savo tinklaraštyje, remdamasis atvirais šaltiniais.

Jo nuomone, per pastarąsias dvi dienas Ukrainos ginkluotosios pajėgos galėjo pajudėti link Krasnaja Polianos gyvenvietės Zaporižios srityje. Tai yra apie 20 km nuo oficialios fronto linijos. Iš šios gyvenvietės iki Mariupolio liko apie 60 km.

Šiuo metu nėra oficialaus šios informacijos patvirtinimo. Kuperis mano, kad kalbos apie šį proveržį prasidės tik po 3–4 dienų.

„Žinoma, pagal socialinių tinklų standartus „niekas neįvyko, kol nepatvirtinta nuotraukomis ir vaizdo įrašu“. Taigi, būkime itin atsargūs ir kantrūs“, – rašė ekspertas.

Jis mano, kad per pirmąjį aktyvaus kontrpuolimo etapą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko sugriauti pirmąją RF ginkluotųjų pajėgų gynybos liniją ir prasiskverbti į antrąją. Tai rodo neseniai ukrainiečių nutekintas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas Rusijos 291-osios brigados karių bėgimas Staromajorskės link.

 

Panašūs procesai, tikina Kuperis, vyksta ir rytinėje Pietų fronto dalyje – netoli Vuhledaro.

Tai, kad pirmoji gynybos linija jau buvo sutriuškinta, rašo ir Tendar.

 

„Buvo sunaikinta beveik visa 20 km ilgio Rusijos armijos priešakinė gynybos linija Velyka Novosilkos rajone. Ukrainos kariuomenė išlaisvino Neskučnę ir Novodoneckę. Remdamiesi Rusijos bepiločių orlaivių filmuota medžiaga, žinome, kad Ukrainos pajėgos jau juda toliau į pietus, smogdamos Rusijos kariams Storoževėje ir netoliese esančiame nedideliame Blahodatnės kaime“, – birželio 10 d. rašė šaltinis.

Po dienos informacija apie Blahodatnės išlaisvinimą buvo oficialiai patvirtinta. Ukrainos ginkluotosios pajėgos parodė vaizdo įrašą, kaip kaime iškeliama Ukrainos vėliava.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(103)
(0)
(103)

Komentarai ()

Susijusios žymos: