Ispanijoje vyksta „ateities karių“ įrangos bandymai (Video)  (13)

Europos aerokosminė korporacija EADS perdavė Ispanijos kariuomenei bandyti 36 „ateities kario“ įrangos „ComFut“ (Combatiente del Futuro) komplektus, pranešė internetinis leidinys „Defense Aerospace“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad pirmieji „ComFut“ komplektai ispanų kariškiams buvo perduoti dar kovo mėnesį, tačiau apie tai oficialiai paskelbta tik dabar.

Pirmieji „ComFut“ bandymai Ispanijos lygumų ir kalnuotų vietovių sąlygomis buvo atlikti balandžio viduryje. „ComFut“ bandymus planuojama baigti šių metų birželį.

Sutartį su Ispanijos gynybos ministerija dėl „ComFut“ įrangos tiekimo EADS pasirašė 2008 m. rugsėjį. „ComFut“ komplektas susideda iš visos eilės komponentų, tarp jų – nešiojamojo kompiuterio, kurio ekrane pateikiamas konkrečios vietovės skaitmeninis žemėlapis, atvaizduojama taktinė situacija, tikslai ir potencialūs pavojai. Kareiviai gali keistis informacija apie situaciją realiuoju laiku. Ant kareivio automatinio ginklo įrengtas optinis taikiklis su infraraudonųjų spindulių kamera vaizdą transliuoja į prie kareivio šalmo įrengtą atlenkiamą ekraną, kad būtų patogiau taikytis nakties metu.

Komplekte taip pat yra neperšaunama liemenė su specialia vieta ryšio priemonėms, maitinimo šaltiniui ir kontrolės sistemai laikyti. Pastaroji suteiks galimybę padalinių vadams stebėti savo pavaldinių būklę. „ComFut“ taip pat įrengtos sistemos, užtikrinančios ventiliaciją ir stabilią temperatūrą net didelio karščio ar speigo sąlygomis.

Pasibaigus „ComFut“ įrangos bandymams Ispanijos gynybos ministerija apsispręs dėl 7 000 tokių „ateities kario“ komplektų pirkimo, kad būtų galima atlikti didelio masto jų bandymus, sakoma pranešime.

Šiame vaizdo siužete pristatomos 6 įvairiose šalyse plėtojamos „ateities kario“ ekipuotės sistemos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)