Nuostoliai didžiuliai. Rusija susidūrė su tankų trūkumu. Veiksmų skubiai imasi pats Šoigu (Video)  ()

Rusijos Federacijos gynybos ministras Sergejus Šoigu lankėsi karinėje gamykloje Sibire, kur įsakė padidinti šarvuočių gamybą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-19 Nuostoliai didžiuliai. Rusija susidūrė su tankų trūkumu. Veiksmų skubiai imasi pats Šoigu (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos okupantai Ukrainoje pradėjo susidurti su tankų trūkumu, nes Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas įgauna pagreitį ir yra efektyvus. Apie tai birželio 17 d. pranešė „The Guardian“.

Žurnalistų teigimu, Rusijos Federacijos gynybos ministras Šoigu lankėsi karinėje gamykloje Omske, Vakarų Sibire, kur pareiškė, kad būtina skubiai paspartinti ir didinti šarvuočių gamybą. Rusijos gynybos linija kontrpuolimo metu byra, Ukrainai naudojant Vakarų įrangą. Dėl to okupantai patiria didelių nuostolių.

Štai kodėl, kaip pažymėjo Šoigu, Rusija turėtų pagerinti savo rezervus, „kad patenkintų Rusijos pajėgų, vykdančių specialią karinę operaciją, poreikius“.

 

Rusijos Federacijos prezidentas Vladimiras Putinas taip pat anksčiau pareiškė, kad Rusijos kariams reikia dar daugiau tikslios amunicijos, ryšio priemonių, lėktuvų, bepiločių orlaivių, nes to, ką turi dabar, neužtenka.

Tuo tarpu Ukrainos gynybos viceministrė Hanna Malyar viename interviu sakė, kad pastarųjų dienų įnirtingos kovos persikėlė į laikinai okupuotą Mariupolį. Ukrainos kariuomenė stumia Rusijos pajėgas, o britų „Challenger“ tankai joms padeda tai padaryti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(3)
(33)

Komentarai ()