„Man toks karo būdas kategoriškai nepatinka.“ Arestovyčius skelbia, kas nutiko  ()

Rusams pavyko rimtai sustiprinti savo gynybinę liniją, todėl kontrataka vyksta gana lėtai. Ukrainos gynybos pajėgos „pamažu stumia“ okupantus fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai savo tinklaraštyje teigia buvęs Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas leitenantas Oleksijus Arestovyčius.

Jis patikino, kad rusams sunkiai sekasi išlaikyti frontą, jie patiria labai didelius gyvosios jėgos ir technikos nuostolius.

„Dėl didelių nuostolių jie pakeitė savo pajėgų atkūrimo būdą: užuot papildę pajėgas vietoje, jie keičia ištisus pulkus ir brigadas, o sumuštus išveda į užnugarį. Specialiosios pajėgos buvo perkeltos į tranšėjas. Logistiką perkėlė toliau nuo HIMARS, jie negali su mumis suspėti... Apskritai, pramušime“, - pasakoja Arestovičius.

Arestovyčius pridūrė, kad pralaužti smarkiai įtvirtintą priešo gynybą yra negreita ir nuostoliais brangiai kainuojanti operacija.

 

„Man labai nepatinka toks kariavimo būdas. Dėl ko aš čia, Europoje, baruosi. Manau, kad visi padarys išvadas ir antrajam kontrpuolimui bus skirti lėktuvai ir tolimojo nuotolio raketos normaliais kiekiais“, - pareiškė buvęs patarėjas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(0)
(69)

Komentarai ()

Susijusios žymos: