„Ukraina keičia karo planą.“ Netikėta žinia, ką galimai įsakė Zalužnas  (23)

Ukraina keičia kontratakos planus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-19 „Ukraina keičia karo planą.“ Netikėta žinia, ką galimai įsakė Zalužnas  (23)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visapusiškas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas įvyks tik tada, kai Ukraina gaus F-16, teigia žurnalistė Julija Latynina.

Tikėtina, kad Valerijus Zalužnas nusprendė sustabdyti kontrpuolimą, nes dėl aviacijos nebuvimo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo operacija per brangiai kainuoja nuostolių prasme. Žurnalistė Julija Latynina tai sakė tiesioginėje transliacijoje, paskelbtoje jos „YouTube“ kanale.

J. Latynina pabrėžė, kad pirmosiomis kontrpuolimo dienomis Ukrainos kariuomenė pastebėjo, jog Rusijai pavyko sukurti tankią gynybinę liniją pietuose su daugybe minų užtvarų, kurių įveikimas pareikalavo didelių technikos ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų personalo nuostolių. Ukrainos vadovybė nėra pasirengusi tokioms aukoms, todėl šiuo metu Ukrainos ginkluotosios pajėgos ieško naujų ėjimų ir neketina mesti brigadų stačia galva į neįveikiamą gynybą.

 

Be to, pasak žurnalistės, Ukraina faktiškai stato JAV į tokią padėtį, kad kontrpuolimas nebus tęsiamas tol, kol Ukrainos ginkluotosios pajėgos galės disponuoti F-16 lėktuvais.

„Jo kelias – šantažuoti amerikiečius, kuriems Ukrainos pergalė reikalinga Bideno rinkimams, jis mainais už tai šantažuos amerikiečius: nagi, duokit F-16“, - teigia ji.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(186)
(14)
(172)

Komentarai (23)

Susijusios žymos: