„Jie visai nesiruošė kariauti su Ukraina.“ SBU pulkininkas skelbia, kokį didžiulį karą planavo Rusija  ()

Kostenko pasakė, ko siekė Rusija, užpuldama Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) pulkininkas Romanas Kostenko leido suprasti, kad Kremlius planavo greitą Ukrainos užgrobimą, o ne užsitęsusį karą. Rusai ketino kariauti su NATO šalimis ir tam ruošėsi.

Romano Kostenko interviu televizijai „Apostrof TV“ galite peržiūrėti „YouTube“ kanale.

Į laidos vedėjos klausimą, kiek Rusijos kariuomenė šiai dienai yra pasirengusi kovai, garsusis „kiborgas“ atsakė: „Rusija vis dar turi resursų, ir daugiau, nei mes. Kad ir kiek mums jų neperduotų, jie vis tiek turi daugiau išteklių.“

Tuo tarpu Romanas Kostenko atkreipė dėmesį į svarbų niuansą: „Su visais Rusijos Federacijos turimais rezervais, mes suprantame, kad jie nesiruošė kariauti su Ukraina. Jie apskritai nesiruošė kariauti su Ukraina. Jie tiesiog norėjo ateiti ir užimti Ukrainą, o visą kariuomenę ruošė karui su NATO. Jie statė tankus ir artileriją, ruošė tam tikslui amuniciją, atsižvelgdami į kiekį, kurį turi visa NATO.“

 

„Dabar didžiąją dalį to mes sudeginome čia. Mes esame šalis, kuriai jie visai nesitikėjo to iššvaistyti. Taigi jie turi išteklių, bet jų vis mažėja, nors suprantame, kad dar reikia laiko, kad juos sumažintume iki tam tikro minimumo“, - apibendrino savo pasakojimą apie Rusijos kariuomenės išteklius parlamentinio Nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto sekretorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(161)
(7)
(154)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()