Tikra Frankenšteino pabaisa. Dronas smogė į išskirtinį, monstriškai apginkluotą BTR-80 (Video)  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 72-osios atskirosios mechanizuotosios brigados kariai susprogdino neįprastą rusišką BTR-80 bepiločių orlaivių pagalba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

72-osios brigados oro žvalgai pastebėjo dvi keliu judančias rusų mašinas ir užėmė pozicijas miško juostoje. Vienas iš jų pasirodė esąs keturratis, kurio viršuje buvo privirintos kepsninės grotelės, apsaugančios nuo dronų – ukrainiečiai nutarė ant jo nešvaistyti amunicijos.

Tačiau antrasis taikinys pasirodė įdomesnis ir akivaizdžiai vertingesnis, operatoriai jį pataikė dviem TORO dronais. Sprendžiant iš vaizdo įrašo, antrasis dronas įskrido iš apačios ir sprogo po dugnu, padarydamas didelę žalą rusiškai technikai, nes jame buvę šoviniai detonavo.

Patys kariškių ir bepiločių orų tiekėjai negalėjo iš karto nustatyti ginkluotės tipo, tačiau internautai pastebėjo, kad ji labai panaši į BTR-80 su pora UB-32 paleidimo įrenginių, skirtų orlaiviams, kurie šaudo nevaldomas S-8 oras-oras raketas.

 

Kaip rašo „Defense Express“, rusai neseniai pradėjo dėti du blokus UB-32 ant BTR-80 ir uždengti juos „dangčiais“, kad apsaugotų nuo smūgių iš viršaus.

 

Tyrėjų teigimu, SSRS, atsižvelgiant į Afganistano karo patirtį, pavyko pagaminti nuo 20 iki 50 tokių mašinų, o 1990-aisiais jos buvo utilizuotos arba užkonservuotos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()