„Minų laukai yra neįtikėtini. Koją kiša praėjusio rudens įvykiai.“ Reznikovas praneša, kas nutiko Pietuose  ()

Oleksijus Reznikovas pranešė, kad pervertinimo ir išpūstų lūkesčių dėl kontrpuolimo priežastis yra susijusi su praėjusio rudens įvykiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas sakė, kad šiuo metu vykstančioje kontrpuolimo situacijoje nereikėtų tikėtis, kad viskas įvyks taip greitai, kaip nutiko Charkivo srityje. Rusai turėjo laiko pasiruošti. Tai jis pasakė interviu leidiniui „Nastoyaschee vremya“.

„Tai yra karas. O tu negali sėdėti prie televizoriaus ir galvoti: „O, dabar mūsiškiai laimės! „Taip nieks neveikia. Manau, kad pervertinimo ir išpūstų lūkesčių priežastis yra susijusi su praėjusio rudens įvykiais. Charkivo operacija buvo labai greita, sėkminga, netikėta priešui, pasaulio bendruomenei ir daugeliui ukrainiečių. Bet dabar negalima tikėtis, kad viskas vyks taip greitai, kaip atsitiko su Charkivu. Kadangi fronto linija visiškai kitokia, ir reljefas ir oro sąlygos. Plius rusai turėjo galimybę pasiruošti. Tankūs minų laukai ten yra neįtikėtini“, – sakė Reznikovas.

Jis pažymėjo, kad, skirtingai nei Rusijos vadovybė, Ukrainos vadovybė saugo savo karių gyvybes ir nemeta jų į „mėsos šturmus“.

„Rusai savo karius naudoja kaip patrankų mėsą ir mala savo išteklius. Pavyzdžiui, prie Bachmuto, mūsų skaičiavimais, per aštuonis mėnesius nuo Bachmuto puolimo žuvo ir buvo sužeista 1600 žmonių. Tai beprotiški nuostoliai. Taip, dažniausiai tai buvę kaliniai, resurso jie negaili. Bet mums skirtingai nei jiems pagrindinė vertybė yra mūsų gynėjų gyvybė ir sveikata. Mūsų pareigūnai, vadai laviruoja, ieško galimybių, juda atsargiai. Nespauskite, jie dirba savo darbą. Ir jie tai padarys“, – sakė gynybos ministras.

 

Oleksijus Reznikovas pridūrė, kad nuostoliai Ukrainos pusėje yra daug mažesni nei Rusijos, o kai propagandiniai Rusijos kanalai rodo sugadintą Ukrainos techniką, dėl kiekybės ją filmuoja iš skirtingų kampų.

„Juokėmės, pavyzdžiui, kai tą patį „Leopardą“, Rusijos propagandos kanalai rodė įvairiais rakursais, skaičiavo, daugino ir padaugino“, – kalbėjo ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(0)
(42)

Komentarai ()