Putiną apvyniojo aplink pirštą. „Sky News“ skelbia, kas išprovokavo karą Ukrainoje  ()

Kinija galėjo išprovokuoti Putiną dideliam karui su Ukraina. „Sky News“ įvardijo Kinijos interesus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos valdžia galėjo pastūmėti Rusiją visapusiškai invazijai į Ukrainą, žinodama, kiek tai destabilizuotų Vakarų ekonomiką ir susilpnintų Vladimiro Putino režimą.

Geopolitine prasme Kinija turi naudos iš Ukrainoje prasidėjusio karo, o pastaraisiais metais Rusijos Federacija tapo labai priklausoma nuo Pekino.

„Sky News“ redaktorius Dominicas Waghornas mano, kad būtent Kinija galėjo pastūmėti Kremlių į plataus masto karą su Ukraina, tikėdamasi pelno.

Pirmiausia Pekinas gavo pigios energijos ir didelę Rusijos rinką be konkurentų. Antra, Kinijos karo strategai įgyja neįkainojamos patirties stebėdami karą ​​Ukrainoje. Beje, Rusijos armija pasirodė ne itin gerai, todėl Maskva turėtų pagalvoti apie savo rytinių sienų saugumą.

Be to, Kinija suprato, kad toks karas susilpnins Vakarų ekonomiką ir dar labiau pajungs Putino vadovaujamą Kremlių Kinijos interesams.

„Kaip man pernai Maskvoje sakė vienas rusas, Rusija dabar yra kinų šūdas“, – aiškino jis.

 

Tačiau Pekinas tiesiogiai nerizikuos ir nepadės Rusijos Federacijai. Jau dabar aišku, kad karas Ukrainoje subūrė Kinijos konkurentus Vakaruose, todėl sudarė kliūčių Kinijos planams užgrobti Taivaną.

„Akivaizdu, kad arba Vladimiras Putinas apgavo Xi Jinpingą, arba Xi nepadarė pakankamai, kad sutramdytų Putiną“, – komentavo ekspertas ir pažymėjo, kad Kinijos vadovas galbūt norėjo pamatyti, kaip vystysis konfliktas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(6)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()