Tereikia 40 tūkstančių dolerių. Į ką ukrainiečiai paverčia trofėjinius T-62  (1)

Ukrainos kariai perėmė mažiausiai 45 rusų T-62 tankus. Dėl pasenusio ginklo ir reto kalibro jie mažai kuo naudingi. Ukraina šių tankų nebenaudoja nuo 2000 metų. Paskutiniai T-62 buvo pagaminti dar 1975 metais ir yra tiesiog per seni. Bet ukrainiečiai dabar jų turi ir randa, kaip juos pritaikyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per 16 karo mėnesių Ukrainos ginkluotosios pajėgos perėmė mažiausiai 45 pasenusius rusų tankus T-62. Tai - įvairių modifikacijų tankai, bet visi jie ukrainiečiams yra per seni. Ir ne dėl kažkokio patogumo siekio ar puikybės - T-62 tiesiog yra praeities technologijų produktas, mažai kuo galintis pasitarnauti kaip tankas.

Ukrainos gynėjai naudoja seną techniką. Ukraina iš Slovėnijos gavo 28 tankus M-55S, kurie yra modernizuoti T-55. M-55S turi modernų 105 mm ginklą, kuris naudoja NATO amuniciją, o rusiški T-62 turi senus 115 mm pabūklus, kuriems sviedinių trūksta. Be to, Ukrainos gynėjai pažįsta T-55, o M-55S, priešingai nei rusų T-62, yra modernizuoti. Tačiau tie seni T-62 gali būti pritaikyti kitaip, praneša „Forbes“.

Ukraina turi pasinaudoti visais turimais ištekliais, įskaitant tuos T-62. Nutrinamos rusiškos žymės, kad saviškiai jų nebemedžiotų, piešiami ukrainietiški atpažinimo ženklai, o tada T-62 keliauja į dirbtuves, kur virsta inžinerinėmis mašinomis.

Pašalinamas T-62 bokštelis, užtaisoma jo palikta anga. Be bokštelio ir pabūklo tankas sveria 33 tonas - 580 AG dyzeliniam varikliui tai nėra daug. Viduje yra daug vietos kariams, jei tankas paverčiamas pėstininkų transporteriu, bet T-62 gali virsti ir inžinerine mašina, kuri padeda kitai technikai - traukia tankus iš purvynų, padeda tiesiant tiltus. Tos modifikacijos kainuoja apie 40 tūkstančių dolerių - daug mažiau nei nauja mašina.

 

100 mm storio šarvai tankams dabar yra gana silpni, bet M-113 šarvuočiuose jie dar plonesni. Todėl profesiją pakeitęs T-62 iš tikrųjų siūlo gana neblogą apsaugą savo įgulai.

(65)
(0)
(65)

Komentarai (1)