„TeliaSonera“ gins failais besikeičiančių klientų teises  (3)

Švedijos ir Suomijos telekomunikacijos gigantė „TeliaSonera“ kreipėsi į Švedijos Aukščiausiąjį Teismą, norėdama panaikinti teismo nuosprendį, įpareigojantį bendrovę teikti duomenis apie failais besikeičiančius klientus kino kompanijoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmadienį apeliacinis teismas paliko galioti žemesnės instancijos teismo nuosprendį, pagal kurį „TeliaSonera“ privalo suteikti su www.swetorrents.org  susietų asmenų vardus ir adresus organizacijai „Svensk Filmindustri“ Teismas pažymėjo, kad jis rėmėsi [daug ginčų keliančiu] įstatymu, įsigaliojusiu praėjusių metų balandžio 1 dieną. Jis suteikia galimybę autorinių teisių savininkams reikalauti iš interneto tiekėjų informacijos apie torrent portalų naudotojus, siekiant pareikšti jiems kaltinimus.

Savo ruožtu „TeliaSonera“ atkreipia dėmesį į tai, kad informacijos perdavimo proceso konfidencialumą ir ryšio priemonių naudotojų asmeninį gyvenimą ginantys įstatymai egzistuoja ne pirmus metus bei yra visos telekomunikacijų srities pagrindas. Todėl Aukščiausiojo Teismo prašoma suderinti šias taisykles su nauju įstatymu.

Iki jo atsiradimo Švedija – populiariausio pasaulyje failų apsikeitimo portalo „The Pirate Bay“ gimtinė – buvo laikoma interneto piratams draugiška šalimi. Praėjus metams nuo naujojo įstatymo įsigalėjimo, failų apsikeitimo aktyvumas Švedijoje sumažėjo, o tai, „Netnod“ bendrovės duomenimis, net 30% sumažino šalies duomenų srautą.

Autorines teises ginanti naująjį įstatymą palankiai sutiko muzikos, kino ir žaidimų industrijos atstovai, tačiau sukritikavo Piratų partija, kurios pagrindinis tikslas yra failų apsikeitimo legalizavimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)