Besitęsianti „The Pirate Bay“ istorija: būsimieji portalo savininkai žada legalų verslą  (7)

Tie, kurie domisi „The Pirate Bay“ istorija, žino, jog šio nelegalaus torrent’ų portalo savininkus Švedijos teismas pripažino kaltais dėl autorinių teisių pažeidimo ir priteisė milijoninę baudą. Tuoj po to pasigirdo pranešimų apie portalo pardavimą programinę įrangą gaminančiai kompanijai „Global Gaming Factory“, tačiau sandoris vis dar neįvykęs, tačiau pagaliau paviešinta nelegalaus verslo legalizavimo idėja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors pirkimo procesas juda lėtai, „Global Gaming Factory“ vadovas Hans Pandeya pabrėžia, kad „pirkimo sėkme esame įsitikinę labiau nei kada nors anksčiau. Mūsų planai nesikeičia. Savo pasiūlymą pateiksime investuotojams akcininkų susirinkime. Tikimės, kad jis įvyks per ateinančias keturias savaites“.

Atrodo, jog žiniasklaida paskleidė skepticizmą dėl šio sandorio sudarymo. Antradienį per teismo posėdį, vykusį Nyderlanduose, advokatas Ricardo Dijkstra tvirtino, kad Švedijos kompanija galės įsigyti „The Pirate Bay“ tik tuo atveju, jei pavers ją teisėtu verslu. Tačiau, jo teigimu, kyla labai daug klausimų dėl to, ar šis pirkimas įvyks.

Vis dėlto Hans Pandeya tvirtino, kad kompanija turi pakankamai pinigų ir vykdo viską ko reikia, kad būtų patenkinti investuotojų keliami reikalavimai. Nors apie „The Pirate Bay“ pirkimą buvo pranešta šio mėnesio pradžioje, tačiau tam dar reikia gauti investuotojų leidimą. „Kai bus pasirašytas finansavimas, mes apie tai pranešime spaudai“, - sakė Hans Pandeya.

Abejonių kyla dėl neaiškumo, ar „The Pirate Bay“ galima paversti legaliu verslu. Buvęs „Grokster” vykdomasis direktorius Wayne Rosso šia galimybe neabejoja. Jis teigė, kad vos baigus įsigijimo procedūrą, „The Pirate Bay“ nebebus „BitTorrent“ svetaine, kurioje leidžiama dalintis nelegaliais filmais ir muzika. Svetainė teiks teisėtas paslaugas. Kai žiniasklaida ėmė spėlioti, kokios gi bus tos legalios paslaugos, „Global Gaming Factory“ paviešino būsimo verslo planą.

Tinklalpyje i4u.com rašoma, kad kompanija „The Pirate Bay” turimą milijoninę auditoriją ketina išlaikyti toliau leisdama atsisiųsti torrent’us. Vienintelis skirtumas - norintieji naudotis „The Pirate Bay” paslaugomis privalės sumokėti nedidelį mėnesinį mokestį. Už surinktus pinigus švedų kompanija tikis sumokėti autorinius mokesčius ir taip išvengti teisėsaugos sankcijų.

Wayne‘as Rosso, sutikęs imtis „Gaming Factory” siūlomos užduoties garsųjį piratinės medžiagos platintoją paversti legaliu verslu, kompanijos pranešime teigia, kad vartotojo mokamas mokestis priklausys nuo to, kiek šis skirs savo kompiuterio resursų skleidžiant „The Pirate Bay” torrent’us“.

„Gaming Factory” už „The Pirate Bay” turės sumokėti 7,8 mln. JAV dolerių. Taigi ir nelegali veikla kartais atsiperka. Tiesa nemažą dalį pinigų „The Pirate Bay” įkūrėjai greičiausiai išleis mokėdami baudas. Teismo sprendimu jų suma siekia 3,6 mln. JAV dolerių.

Pastarasis teismo procesas kelia klausimų ir dėl pačio sandorio baigties – nors žiniasklaidoje pasklido informacija, apie sandorio įvykdymą, kol kas žinoma tik tiek, jog oficialus pirkimo/pardavimo faktas įvyks ne anksčiau kaip rugpjūčio mėnesį - su sąlyga, jog investuototai palaimins šį sandorį ir neiškils naujų teisinių problemų . Vienas iš aktualių klausimų - ar muzikos pramonės pastangos atgauti pinigus iš „The Pirate Bay“ įkūrėjų gali sukliudyti sandoriui? Dabar spėjama, jog muzikos pramonė ketina pinigus atgauti iš tos sumos, kurią sumokės kompanija „Global Gaming“.

„Mes neturime su tuo nieko bendro, - sakė Hans Pandeya. – Portalo įsigijimas bus įvykdytas tada, kai pinigai bus pervesti į banko sąskaitą. Mes neturėsime nieko bendro su tuo, kas įvyks (su pinigais) vėliau“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)